Aru succesvol geopereerd aan beknelde heupslagader
maandag 1 april 2019 om 15:48

Aru succesvol geopereerd aan beknelde heupslagader

Fabio Aru is succesvol geopereerd aan zijn beknelde heupslagader. De Italiaanse klimmer van UAE Emirates onderging de ingreep in Prato. De verwachting is dat hij deze week het ziekenhuis kan verlaten.

De operatie is uitgevoerd om de vernauwing van de heupslagader in het linkerbeen van Aru op te lossen. Door die vernauwing was voldoende bloedtoevoer niet mogelijk tijdens maximale inspanning. Er is een speciale ballonkatheter in de slagader gestopt, om de holte van het bloedvat te herstellen. Daarnaast is een stent (metalen buisje) geplaatst om het bloedvat open te houden. De ploeg meldt dat de ingreep zonder problemen is verlopen.

De medische staf van UAE Emirates moest wel lang zoeken naar de blessure. Lang was er onzekerheid, maar Aru was maar wat blij en ook geëmotioneerd dat de oorzaak van zijn mindere prestaties gevonden was. Door deze operatie mist hij wel de Giro d’Italia. Wanneer we Aru weer in koers zien, is nog niet bekend. De verwachting is dat hij drie à vier maanden langs de kant staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.