Aru ziet af in Catalonië: “Heb last van mijn linkerbeen”
foto: Sirotti
vrijdag 23 maart 2018 om 13:15

Aru ziet af in Catalonië: “Heb last van mijn linkerbeen”

Het is nog niet het seizoen van Fabio Aru. De UAE Emirates-renner begon 2018 geruisloos in de Abu Dhabi Tour. In Tirreno-Adriatico leek de Sardijn de weg naar boven gevonden te hebben, maar gisteren kende hij in de Ronde van Catalonië een ware baaldag onderweg naar La Molina. Na afloop van de rit liet Aru aan La Gazzetta dello Sport weten last te hebben van fysieke ongemakken.

De Vuelta-winnaar van 2015 kwam gisteren als 75e boven, op maar liefst 12.23 van ritwinnaar Alejandro Valverde. Volgens Aru zorgt een blessure aan het linkerbeen ervoor dat hij niet zijn volledige krachtenarsenaal kan aanspreken. “Ik heb last van een verrekking. Dat is niet zomaar op te lossen door middel van therapie of massage.”

De teammanager van UAE Emirates, Joxean Fernandez Matxin, bevestigt dit euvel. “Wanneer Fabio probeert aan te zetten, voelt hij pijn in zijn linkerbeen. Daarom hebben we gisteren besloten om het rustig aan te doen, om de zaken niet te forceren.” De fysieke problemen komen voor Aru nadat hij in Tirreno-Adriatico werd getroffen door ziekte. Hierdoor moest hij enkele dagen antibiotica slikken.

Ondanks de moeilijke situatie, weigert de aanvalslustige Italiaan het bijltje er bij neer te gooien. “Ik wil de Ronde van Catalonië eren, en mij blijven voorbereiden op de Giro d’Italia. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Ik ben ervan overtuigd dat ik snel weer mijn oude niveau haal.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 13:17
Benieuwd wat deze man kan in de Giro. Heeft sinds de Vuelta van 2015 in elke grote ronde een slechte laatste week gehad, terwijl in in de Giro en Vuelta van 2015 juist in die laatste week zo goed was. Hoop dat hij een mooie 2e plek achter Dumoulin gaat halen in de Giro maar ik moet het nog zien.
23 maart 2018 13:21
Afstappen verstandiger lijkt me
23 maart 2018 13:35
Met een verrekking valt te leven en geneest sneller op de fiets dan op de sofa, ritme onderbreken zou zijn voorbereidfing verstoren.Daarnaast lijkt ie oud en wijs ge
noeg om over zijn eigen lichaam te beslissen.
23 maart 2018 13:37
Als je last hebt van een verrekking, moet je toch geen klimkoersen gaan doen, lijkt mij. Beter even rust pakken en hooguit wat 'vlak' trappen op de rollen om de boel soepel te houden.
23 maart 2018 13:45
Niet echt netjes van mij, maar ik vertrouw ARU helemaal niet als renner, hij rijdt bijna altijd slecht in voorbereidings-koersen met pijntjes, ziekte on kwaaltjes om dan ineens een week in een grote ronde te schitteren.
Het riekt naar onnodige TUI's of ander misbruik. (maar van een afstandje blijft het bij onbevestigde onderbuikgevoelens)

(Staat daarbij wel dat als hij dan in vorm is dat hij vaak attractief en aanvallend koerst, maar dat doen dopeurs wel vaker)
23 maart 2018 13:58
Ik las in eerste instantie: Aru heeft last van derde been. Huh huh, shut up Beavis.
23 maart 2018 13:59
@Knightbiker, dat hoort gewoon bij sommige ronderenners, Uran zie je ook weinig buiten de grote rondes bijvoorbeeld. Zelfde vroeger met Evans en Schlecks, zag je maar weinig buiten de Tour.
23 maart 2018 14:05
@Bart: zo, daar doe je Evans even flink tekort zeg! Als er een renner was die het nooit liet lopen, dan was het Evans wel. Met twee keer Romandië, de Tirreno, WP en het WK op zak en talloze ere-plaatsen.
23 maart 2018 14:10
Een goede buikgriep er overheen en Aru gaat weer als een malle :-)
23 maart 2018 14:14
@Bart
Eens, sommige renners zie je niet buiten de grotes om, het is niet dat ik die allemaal niet vertrouw. het zijn de altijd opkomende excuses en grillige prestaties (en zelfs afwezigheid van voorbereidigskoersen een paar jaar terug) die bij mij weerstand oproepen.

Kruijswijk bijvoorbeeld, is ook redelijk vaak onzichbaar in de opbouw, maar die vertrouw ik wel.
23 maart 2018 14:23
Ik vetrouw ook altijd mijn kaasetende en jus-in-kuiltje-gooiende medemensen een stuk meer dan die hijgerige gnocchihappers met hun armgebaartjes en druk gedoe. Totaal subjectief maar altijd leuk om te delen toch ?
23 maart 2018 14:37
Zeker leuk Romans, en met dat delen heb jij doorgaans weinig moeite ;)
23 maart 2018 14:48
Blijft toch ook licht verdacht een kuiltje voor de jus als je niks te ver- bergen hebt.
23 maart 2018 14:49
@Knightbiker
Vorig jaar in de Tour en Vuelta werd Aru ziek in de derde week. Hij gebruikte geen TUE, wat ook aan z'n prestaties te zien was. Dit in tegenstelling tot Chris Froome, de gladde paling die voor het minste hoestje een TUE gebruikt.
23 maart 2018 14:49
@RV - nee het is niet omdat hij Italiaans is. (Thomas Dekker vertrouwde ik destijds ook niet)
Het is idd wel lekker om chauvinistisch te zijn bij tijd en wijlen, maar dat heeft weinig met doping te maken.

Lol @schipperaar

@sagan - goed om te weten, dat was me niet opgevallen
23 maart 2018 22:41
Aru stapt af en start morgen niet meer. Zaterdag MRI scan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.