Arvid de Kleijn na ‘domme fout’ voor langere tijd uit de roulatie
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 mei 2024 om 08:24

Arvid de Kleijn na ‘domme fout’ voor langere tijd uit de roulatie

Een fikse tegenvaller voor Arvid de Kleijn: de Nederlandse sprinter zal de komende periode niet in actie komen. De rappe man van Tudor Pro Cycling liep op hoogtestage een blessure op aan zijn knie.

“Hierbij een update van mijn kant. Ik kende een behoorlijk goede tijd op hoogte, totdat ik mijn knie stootte tegen mijn stuur”, laat hij weten op Instagram. “Een domme fout, met grote gevolgen. Ik kan nu voor een langere periode niet fietsen, aangezien ik gewoon te veel pijn heb.”

“Het wordt wel elke dag beter tijdens mijn normale dagelijkse activiteiten, maar ik ben aan de andere kant nog altijd niet pijnvrij. Ik zal dus moeten passen voor de nodige wedstrijden. Dat is jammer, want ik heb echt superhard gewerkt. Ik hoop snel weer op de fiets te zitten”, sluit De Kleijn af.

Voorseizoen
De 30-jarige De Kleijn kwam begin april voor het laatst in actie, in de Scheldeprijs. De sprinter staat voorlopig op twintig koersdagen in 2024. De Kleijn wist dit seizoen nog ‘maar’ één keer te winnen, maar dat was wel op het allerhoogste niveau, in Parijs-Nice. Verder was hij in de AlUla Tour en UAE Tour (3x) goed voor de nodige tweede plaatsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.