Asgreen: “Ik ga niet opeens kopmanschap opeisen”

vrijdag 12 april 2019 om 08:12
Asgreen: “Ik ga niet opeens kopmanschap opeisen”

Kasper Asgreen schuift na zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen niet op in de rangorde bij Deceuninck-Quick-Step. Voor Parijs-Roubaix is hij nog gewoon knecht, geeft hij zelf aan. “Mijn rol in het team is niet veranderd”, tekent Belga op uit de mond van de jonge Deen.

Asgreen reed een ijzersterke finale in de Ronde van Vlaanderen, met Yves Lampaert en Bob Jungels in de favorietengroep aan zijn zijde. Andere kopmannen Zdenek Stybar en Philippe Gilbert waren ziek en speelden geen rol van betekenis. Achter de ontsnapte Bettiol wist Asgreen in de slotkilometer van de Ronde nog te ontsnappen en zo de tweede plek te pakken.

“Ik ga niet opeens het kopmanschap opeisen in een ploeg met jongens die al zoveel bewezen hebben”, vertelt Asgreen. “Het was mooi om tweede te worden in de Ronde, maar zondag schik ik me opnieuw in mijn rol als helper. En wie weet valt er dan weer iets uit de bus. Het maakt niet uit, als we maar met de ploeg scoren.”

Ook in Parijs-Roubaix zijn de herstelden Stybar en Gilbert, en Belgische kampioen Lampaert de beschermde renners bij de Belgische formatie van manager Patrick Lefevere. Bekijk hier de volledige selectie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.