Asgreen pakt top-tienplaats voor Soudal Quick-Step: “Het was een lange weg terug”
foto: Cor Vos
maandag 3 april 2023 om 09:09

Asgreen pakt top-tienplaats voor Soudal Quick-Step: “Het was een lange weg terug”

Soudal Quick-Step kon dit Vlaamse voorjaar niet aan de verwachtingen voldoen, maar in de Ronde van Vlaanderen was er beterschap en maakte de WorldTour-ploeg mee de koers. Uiteindelijk leverde dat een zevende plek op voor Kasper Asgreen. “Dit is meer in lijn met wat ik van mezelf verwacht”, zegt de Deen op de site van de ploeg.

Asgreen heeft een moeilijke periode achter de rug. Door knieproblemen en een vermoeidheidssyndroom kwam hij in het tweede deel van 2022 niet in actie. “Het is een lange weg terug geweest”, zegt hij nu. “Ik mis nog steeds iets wanneer ik andere moet volgen, maar ik hoop dat dit een laatste stap was die ik nodig had om mezelf terug te vinden.”

De Ronde van Vlaanderen-winnaar van 2021 trok op op 110 kilometer van het einde ten strijden en maakte met onder meer Mads Pedersen, Neilson Powless en Stefan Küng de sprong naar de vroege vlucht. Daar trof hij ploeggenoot Tim Merlier aan. “Door de valpartijen misten we enkele van onze jongens, dus ik besloot van ver te gaan. We werkten goed samen in die groep en geloofden in onze kansen. Het werk van Tim was erg belangrijk, hij was van grote waarde.”

“Een top-10 klassering in een zware editie van de Ronde is een boost voor onze moraal. Eentje die kwam na een erg goede koers van mijzelf en de hele ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.