Asgreen zegeviert in zinderende openingsrit Tour de l’Avenir
foto: Sirotti
vrijdag 18 augustus 2017 om 15:53

Asgreen zegeviert in zinderende openingsrit Tour de l’Avenir

De eerste etappe in de Ronde van de Toekomst 2017 is gewonnen door Kasper Asgreen. In de straten van Loudéac kwam de 22-jarige Deen na een uiterst boeiende, vlakke openingsrit solo aan. Kristoffer Halvorsen won een paar tellen later de pelotonssprint, voor Imerio Cima. Europees kampioen tijdrijden Asgreen is ook meteen de eerste leider.

Topfavorieten mee in vroege vlucht
Zoals in vrijwel iedere beloftenkoers, was het ook in de openingsetappe van de Tour de l’Avenir vanaf kilometer nul vuurwerk. Dat leidde na een half uur koers tot een sterke kopgroep. Niemand minder dan Egan Arley Bernal (Colombia) en Pavel Sivakov (Rusland), de twee grote topfavorieten voor de eindzege, kropen mee. Met Franck Bonnamour (prof bij Fortuneo-Oscaro), Valentin Madouas (komende jaren prof bij FDJ), Daniel Felipe Martinez (prof bij Wilier Triestina-Selle Italia), Tobias Foss uit Noorwegen, onze landgenoot Pascal Eenkhoorn en Asgreen waren er nog een paar klinkende namen van de partij. Er werd goed samengewerkt en binnen en mum van tijd was de voorsprong vier en een halve minuut.

Asgreen houdt net genoeg over
In het peloton moesten de Verenigde Staten, België en Australië de meubelen redden, om niet direct al na de eerste rit volledig kansloos voor de eindzege te zijn. Pas in de laatste veertig kilometer slaagde het peloton erin om de voorsprong iets naar beneden te krijgen. Toen ook Polen (voor sprinter Alan Banaszek) en Italië mannetjes bijstaken, daalde de voorsprong sneller. Vooraan sprong in de slotfase Bonnamour weg uit de kopgroep, waarop Eenkhoorn reageerde. Even later sloot ook Asgreen aan. Die plaatste op twee kilometer van de meet een aanval, die te machtig bleek voor onze landgenoot en de Fransman. De tijdrijder hield net genoeg over om de sprintende meute met drie tellen voor te blijven.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2017 21:47
@FietsPanKrukVor
Ik heb je verkeerd begrepen, waarvoor mijn excuses. Hij kan aan het einde van het jaar inderdaad een dubbel paspoort krijgen. Maar de kans dat hij ook daadwerkelijk voor Frankrijk uit gaat komen, is nihil. Ik dacht dat je daar op doelde, vandaar.

@JannesM
Dat had ik gekund, ware het niet dat ik je post nu pas lees. Zoals we (de interesse van) in juni reeds meldde, is het uiteindelijk Quick-Step geworden: http://www.wielerflits.nl/nieuws/269620/fabio-jakobsen-denk-dat-ik-klaar-ben-voor-de-stap-naar-de-profs.html
20 augustus 2017 23:52
“Maar de kans dat hij ook daadwerkelijk voor Frankrijk uit gaat komen, is nihil.”
Zou kunnen maar het blijft gedurfd zo’n uitspraak met stelligheid te doen, de regels daarover zijn vrij onnavolgbaar.
Fraai voorbeeld is Andrei Tchmil. Na aanvankelijk een Sovjet-paspoort in bezit te hebben gehad werd hij 6e namens Moldavië op het WK 1994. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 verdedigde hij de kleuren van Oekraïne om later in zijn loopbaan vrolijk voor België uit te komen op WK’s.

In de reacties is nergens met één woord gerept over toekomstige deelnames van Sivakov namens Frankrijk. Het ging louter om het feit dat hij Fransman wilde worden, al dan niet met behoud van de Russische nationaliteit. Verder niet.
21 augustus 2017 09:30
@Jacco
Dat heeft niet zo zeer met regels te maken, maar meer met zijn eigen ideeën daarover. En wat betreft dat laatste: ik had dat anders geïnterpreteerd, dat kan volgens mij gebeuren. En daarvoor heb ik inmiddels mijn excuses aangeboden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.