ASO deelt wildcards uit voor Parijs-Roubaix: Bingoal WB en Team Flanders-Baloise ontvangen uitnodiging
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
dinsdag 23 januari 2024 om 18:31

ASO deelt wildcards uit voor Parijs-Roubaix: Bingoal WB en Team Flanders-Baloise ontvangen uitnodiging

RCS Sport deelde eerder vandaag al zijn wildcards uit voor de Giro d’Italia en de belangrijkste Italiaanse voorjaarskoersen en nu doet ASO hetzelfde voor Parijs-Roubaix. Q36.5, TotalEnergies en de Belgische ploegen Bingoal WB en Team Flanders-Baloise mogen zich opmaken voor de ‘Hel van het Noorden’.

Op zondag 7 april staat de 121ste editie van Parijs-Roubaix op het programma. De organisatie zal dan 25 ploegen verwelkomen. Het gaat om de achttien WorldTeams en zeven ploegen met een ProTeam-licentie. Lotto Dstny, Israel-Premier Tech en Uno-X Mobility hebben sowieso al het recht om te mogen starten in de monumentale klassieker. Zij eindigden vorig jaar namelijk op de plekken één, twee en drie in de UCI-ranglijst voor ProTeams.

Verder heeft organisator ASO nog vier wildcards om uit te delen en die gaan dus naar de Zwitserse wielerploeg Q35.6, de Franse formatie TotalEnergies en de Belgische teams Bingoal WB en Team Flanders-Baloise. Voor Tudor Pro Cycling, de ploeg van onder meer Matteo Trentin en Arvid de Kleijn, is er dus minder goed nieuws.

Vrouwenploeg VolkerWessels van de partij
Op zondag 7 april wagen de mannen zich aan de Hel van het Noorden, één dag eerder zijn de vrouwen aan de beurt. De wildcards gaan hier naar Arkéa-B&B Hotels Women, EF Education-Cannondale, LifePlus Wahoo, St Michel-Mavic-Auber93, Team Coop-Repsol, Team Komugi-Grand Est, VolkerWessels Women’s en Winspace. De vijftien Women’s WorldTeams en Cofidis (als de beste continentale ploeg van 2023) waren al zeker van deelname.

Continental teams in flag-fr Parijs-Roubaix Femmes (6 april)
flag-fr Arkéa-B&B Hotels Women
flag-fr Cofidis
flag-us EF Education-Cannondale
flag-gb LifePlus Wahoo
flag-fr St Michel-Mavic-Auber93
flag-no Team Coop-Repsol
flag-fr Team Komugi-Grand Est
flag-nl VolkerWessels Women’s
flag-fr Winspace

ProTeams in flag-fr Parijs-Roubaix (7 april)
flag-be Bingoal WB
flag-il Israel-Premier Tech
flag-be Lotto Dstny
flag-ch Q35.6
flag-no Uno-X Mobility
flag-fr TotalEnergies
flag-be Team Flanders-Baloise

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.