ASO nodigt Geox niet uit voor Tour de France
donderdag 20 januari 2011 om 15:46

ASO nodigt Geox niet uit voor Tour de France

Na het missen van een WorldTour-status krijgt Geox opnieuw een zware klap te verwerken. De formatie van Mauro Gianetti krijgt namelijk geen uitnodiging voor de Tour de France, zo laat de organisatie weten. ASO verkiest de vier Franse ProContinentale formaties boven het team. Voor het Nederlandse Skil-Shimano is eveneens geen ruimte.

FDJ, Cofidis, Europcar en Saur-Sojasun zijn de vier ploegen die een wildcard krijgen. De keuze voor de eerste twee is vanzelfsprekend, en ook de uitnodiging van Europcar, het vroegere Bbox Bouygues Telecom, kan bezwaarlijk een verrassing genoemd worden. Dat is enigszins wel het geval bij Saur-Sojasun.

De niet-uitnodiging van Geox houdt in dat Denis Menchov niet zal kunnen proberen om zijn derde plaats van vorig jaar te verbeteren. De Rus zal nu waarschijnlijk mikken op de andere grote rondes. Ook Carlos Sastre, eindwinnaar in 2008, zal door de afwijzing van Geox-TMC niet van de partij zijn.

Deelnemende ploegen voor de Tour de France 2011
AG2R, Astana, BMC, Cofidis, Europcar, Euskaltel-Euskadi, FDJ, HTC-Highroad, Katusha Team, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Movistar Team, Omega Pharma-Lotto, Quick-Step, Rabobank, Saur-Sojasun, Saxo Bank-SunGard, Sky ProCycling, Team Garmin-Cervélo, Leopard-Trek, Team RadioShack en Vacansoleil-DCM.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.