ASO: Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgesteld

ASO: Parijs-Roubaix, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uitgesteld

foto: Cor Vos (archief)

De kogel is door de kerk: koersorganisator ASO heeft besloten om Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik uit te stellen vanwege de verdere verspreiding van het coronavirus. De verschillende organisatoren zijn samen met de internationale wielerunie UCI op zoek naar nieuwe data op de koerskalender.

ASO laat in een persbericht weten dat de wedstrijden voorlopig niet kunnen doorgaan, maar de organisator hoopt wel dat de klassiekers later dit jaar nog zullen worden verreden. Christian Prudhomme liet eerder al weten rekening te houden met een afgelasting van Parijs-Roubaix op zondag 12 april.

“Ik denk dat er weinig zal veranderen in de maand april. En dat is volkomen logisch”, zo vertelde de grote baas van ASO. Prudhomme hoopt met de UCI nu een nieuwe datum te vinden voor de kasseiklassieker, net als voor de Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april) voor mannen en vrouwen.

Naast de profwedstrijden zijn ook twee populaire toertochten afgelast: die van Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Gisteren werd al bekend dat de Tour of the Alps en de Ronde van het Baskenland zijn uitgesteld, terwijl de organisatie van de Ronde van Romandië al kijkt naar de editie van 2021.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.