ASO stuurde Nibali een brief over maatregelen Alpe d’Huez

woensdag 13 februari 2019 om 11:23
ASO stuurde Nibali een brief over maatregelen Alpe d’Huez

foto: Cor Vos

De organisatie van de Tour de France heeft na meer dan een half jaar persoonlijk gereageerd op de rechtszaak die is aangespannen door Vincenzo Nibali. Op 16 januari stuurde de ASO een brief naar Bahrain Merida over de veiligheidsmaatregelen op Alpe d’Huez. De brief is in handen van La Gazzetta dello Sport.


In de twaalfde etappe naar Alpe d’Huez kwam Nibali ten val na aanraking met een toeschouwer. De Italiaanse klimmer kon de wedstrijd niet voortzetten. In de tekst van de brief staat dat de ASO er alles aan doet dergelijke incidenten te voorkomen. Op 19 juli zouden er bijvoorbeeld veertig privébeveiligers ingezet zijn. “In 2018 hebben we enkele maatregelen genomen die waren voorgesteld door de UCI en in 2019 werken we samen met het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken om dit verder te versterken”, laat de Tourorganisatie weten.

Het kamp van Nibali waardeert de brief, net als de inspanningen rond veiligheid van wielrenners. Toch houden de woorden van de ASO Bahrain Merida niet tegen op weg naar een rechtszaak. De ploeg wil nog altijd een schadevergoeding. “Als het allemaal zo duidelijk was, dan hoefden we niet naar de rechter”, zegt advocaat Fausto Malucchi. “We hopen op een uitgebreid gesprek met de ASO, want wat ons betreft is het duidelijk wat ons overkomen is.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.