Asselman: “Hoop dat ik mezelf zo vaker kan trakteren”
foto: Marcel Koch (archief)
zaterdag 12 maart 2016 om 18:50

Asselman: “Hoop dat ik mezelf zo vaker kan trakteren”

Jesper Asselman boekte in Hoogeveen zaterdagmiddag een mooie zege in de Ronde van Drenthe, nota bene op zijn verjaardag. “Zo’n mooi cadeau heb ik nog nooit gehad, maar ik hoop dat er nog vele volgen”, lacht de Arnhemmer na afloop.

Liefhebber van kasseien
De vandaag 26 jaar geworden coureur, geboren in Delft, keek uit naar de koers van vandaag. “Ik weet dat deze koers met goed ligt, met een paar kasseien, de VAM-berg en de chaos”, zegt de renner na afloop tegen WielerFlits. Daar hou ik wel van. Uiteindelijk werd het een prachtige dag. Weinig wind, een milde temperatuur en een lekker zonnetje. Dan weet je dat het lastig is om het verschil te maken, maar uiteindelijk was de koers toch zwaar genoeg en lukte het om met een groep op de VAM-berg weg te rijden.”

Nul weggepoetst voor Roompot
Met zijn zege poetste Asselman ook gelijk de nul weg voor Roompot Oranje Peloton. Met een aanval op anderhalve kilometer voor het einde gaf hij de sprinters het nakijken. “Toen ik voor het eerst onder mijn elleboog doorkeek, zag ik dat ik een mooi gat had. Toen besefte ik dat het voor de rest lastig zou zijn om het nog dicht te rijden. Niemand kwam echt meer in de buurt, waardoor ik met de armen in de lucht over de streep kon komen. Ook voor de ploeg is het lekker dat het direct lukt, nu is de druk er toch wel een beetje af”, glundert Asselman.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
12 maart 2016 19:35
Nou daar zit je dan met je leuke originele cadeau te wachten totdat je vanavond naar zijn verjaardag kan gaan.
12 maart 2016 21:35
Leuk dat Roompot een keer een goede koers rijdt en ook meteen wint. En ook mooi dat het Asselman is, heeft een paar keer al zijn neus aan het venster gezet. Misschien dat het toch nog wat wordt met de ploeg?
12 maart 2016 22:56
Een van de betere renners van Roompot. Mooi dat hij wint.
13 maart 2016 23:44
Je mag een lange neus maken naar de enige WT-ploeg vandaag, trouwens een ploeg die jou niet goed genoeg vond om je te behouden...
14 maart 2016 00:00
@sooike

Word jij nou nooit heel moe van jezelf?
Je bent trouwens ook een dagje te laat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.