Astana en Jakob Fuglsang gaan langer met elkaar door
foto: Cor Vos
woensdag 21 augustus 2019 om 11:31

Astana en Jakob Fuglsang gaan langer met elkaar door

Jakob Fuglsang zal volgend jaar gewoon uitkomen voor Astana. Er werd druk gespeculeerd over de toekomst van de Deense klimmer, maar de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné heeft zijn contract met twee jaar verlengd.

De 34-jarige Deen is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, maar het was lange tijd de vraag of Fuglsang ook volgend seizoen zou uitkomen voor het Kazachse Astana. Gedurende de Tour de France kwamen de geluiden dat de renner zijn aflopende contract niet wilde verlengen. Hij werd vervolgens enige tijd gelinkt aan Movistar.

Een transfer naar de Spaanse ploeg is echter niet aan de orde, aangezien Fuglsang voor twee jaar heeft bijgetekend. De klimmer komt al sinds 2013 uit voor Astana. Hij liet de afgelopen jaren al mooie dingen zien, maar dit seizoen ontpopt hij zich tot een pure winnaar. Dit liet hij zien in Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné.

Wonderjaar
Maar Fuglsang won in het voorjaar ook de Ruta del Sol. Verder reed hij naar podiumplaatsen in Strade Bianche (tweede, achter Julian Alaphilippe), Tirreno-Adriatico (derde), de Waalse Pijl (opnieuw na Alaphilippe) en de Amstel Gold Race (derde). In de Tour moest hij echter opgeven na een valpartij. Fuglsang begint zaterdag aan de 74e Vuelta a España.

“Ik voel me echt thuis bij Astana”, zo vertelt Fuglsang. “Ik heb ook echt mijn plek gevonden. Ik ben bezig aan het beste seizoen uit mijn loopbaan en ben gemotiveerd om nog meer te laten zien. Ik wil in de aankomende Vuelta voor etappezeges gaan. Ik hoop dat we in de toekomst nog meer geweldige resultaten kunnen boeken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.