“Astana in strijd met Franse wet”
woensdag 23 december 2009 om 17:09

“Astana in strijd met Franse wet”

Volgens een rapport van het Franse gerecht dat Le Monde kon inkijken, heeft Astana tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk de Franse wet overtreden. In het rapport staan de eerste resultaten van een onderzoek dat half oktober van start ging.

De Kazakse ploeg zou medische artikelen bij zich gehad hebben die volgens een Franse wet tegen dopinghandel verboden zijn. Verscheidene injectienaalden en benodigdheden voor infusen werden in beslag genomen. Die gevonden infuusmaterialen staan volgens de Franse krant op de zwarte lijst van verboden methoden van het WADA. Er is onder andere sprake van medicijnen die kunnen worden gebruikt in combinatie met EPO of met het uitvoeren van bloedtransfusies.

Ook zouden er van zeven tot nog toe onbekende Astanarenners profielen met verdacht schommelende bloedwaarden opgesteld zijn. Als die vergeleken zounden worden met het bloedpaspoort van de UCI zou kunnen achterhaald worden over wie het gaat, maar de relaties tussen de UCI enerzijds en de ASO en de Franse autoriteiten anderzijds zijn helemaal verzuurd. Het is nog maar de vraag of er bereidheid zal gevonden worden om samen te werken, schrijft Le Monde ook nog.

Lees ook:
Vooronderzoek tegen Astana na vondst in afvalcontainer

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.