Astana met Fuglsang en Lutsenko naar Strade Bianche
woensdag 6 maart 2019 om 19:43

Astana met Fuglsang en Lutsenko naar Strade Bianche

Voor Astana is het alweer vier jaar geleden dat voor het laatst een renner in de top-10 eindigde van Strade Bianche. Diego Rosa was met zijn vijfde plaats in 2015 de laatste, die dan namens de ploeg presteerde. De ploeg onthulde vandaag de zeven namen die daarin verandering moeten brengen, onder wie oud-mountainbiker Jakob Fuglsang en Alexey Lutsenko.

Fuglsang was in de jeugdcategorieën succesvol op de mountainbike, voordat hij zich volledig richtte op het wegwielrennen. Die kwaliteiten kunnen hem zaterdag wel eens van pas komen als hij voor de tweede keer zijn opwachting maakt in Strade Bianche. De Deen was in 2016 al eens elfde bij zijn enige deelname.

In vorm is hij in ieder geval, nadat hij zijn seizoensstart niet had gemist. In de Vuelta a Murcia eindigde hij zesde in het klassement, waarna de eindzege volgde in de Ruta del Sol. Met Alexey Lutsenko heeft Astana nog een belangrijke troef in handen. In aanloop naar zijn vierde deelname aan de klassieker won hij de Tour of Oman. In Omloop Het Nieuwsblad werd hij bovendien vierde.

Davide Ballerini, Zhandos Bizhigitov, Dario Cataldo, Omar Fraile en Dmitriy Gruzdev maken de selectie compleet.

Selectie flag-kz Astana voor flag-it Strade Bianche
flag-it Davide Ballerini
flag-kz Zhandos Bizhigitov
flag-it Dario Cataldo
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Dmitriy Gruzdev
flag-kz Alexey Lutsenko

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.