Astana met mannen in vorm naar Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 09:54

Astana met mannen in vorm naar Tirreno-Adriatico

Astana won dit seizoen al zeven rittenkoersen. Het is wellicht een voorbode voor Tirreno-Adriatico, aangezien de Kazachse formatie rekent op mannen in vorm Jakob Fuglsang en Alexey Lutsenko.

Astana won dit jaar al de rondes- van Valencia, Murcia, Colombia, Oman, Andalusië én Rwanda. Daarnaast won de WorldTour-ploeg de Tour de la Provence. De blauwe brigade hoopt met Fuglsang of Lutsenko eveneens te zegevieren in Tirreno-Adriatico. Beide renners waren dit seizoen al succesvol in een meerdaagse koers.

Lutsenko won de Tour of Oman, terwijl Fuglsang de beste was in de Ruta del Sol. De Deen was afgelopen zaterdag nog een van de hoofdrolspelers van Strade Bianche. De 33-jarige klimmer finishte als tweede in Siena, na een boeiend duel met winnaar Julian Alaphilippe.

Omar Fraile 
Lutsenko eindigde in diezelfde koers als zevende. De twee kopmannen krijgen steun van Davide Ballerini, Zhandos Bizhigitov, Dario Cataldo, Omar Fraile en Dmitriy Gruzdev. De 54e editie van Tirreno-Adriatico begint woensdag met een ploegentijdrit in en rond Lido di Camaiore.

Selectie flag-kz Astana voor flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-it Davide Ballerini
flag-kz Zhandos Bizhigitov
flag-it Dario Cataldo
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Dmitriy Gruzdev
flag-kz Alexey Lutsenko

Overige selecties flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)

flag-de BORA-hansgrohe
flag-fr Cofidis
flag-es Movistar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.