Astana met Tour of Oman-winnaar Lutsenko naar Omloop en Kuurne

woensdag 27 februari 2019 om 16:22
Astana met Tour of Oman-winnaar Lutsenko naar Omloop en Kuurne

Alexey Lutsenko - foto: Cor Vos

Astana zag Michael Valgren deze winter vertrekken naar Dimension Data, en daarmee haar winnaar van Omloop Het Nieuwsblad. Zonder Valgren, maar mét zijn landgenoot Magnus Cort, Alexey Lutsenko en nieuwkomer Davide Ballerini trekt de Kazachse ploeg ditmaal naar het Belgische openingsweekend.

Vandaag werden de zeven namen bekendgemaakt door de Kazachse formatie, die dit seizoen al meermaals succesvol was. Zo werd achtereenvolgens de Ronde van Valencia, de Vuelta a Murcia, de Tour Colombia 2.1, de Tour de la Provence, de Tour of Oman en de Ruta del Sol al gewonnen.

Tour of Oman
De tiende editie van de Tour of Oman werd een prooi voor Alexey Lutsenko, die dit weekend een van de vooruitgeschoven pionnen is in België. Met de vorm zit het alvast goed bij de Kazach, die twee jaar geleden al eens derde werd in Dwars door Vlaanderen.

Met Magnus Cort en Davide Ballerini heeft Astana twee renners in de gelederen die goed kunnen aankomen. Ballerini toonde al zijn snelle benen in de Tour of Oman, waarin hij twee maal in de top-10 spurtte.

Selectie flag-kz Astana Pro Team voor flag-be Omloop en Kuurne (2 en 3 maart)
flag-it Davide Ballerini
flag-kz Zhandos Bizhigitov
flag-dk Magnus Cort
flag-be Laurens De Vreese
flag-kz Yevgeniy Gidich
flag-ca Hugo Houle
flag-kz Alexey Lutsenko

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.