Astana mikt op López en Bilbao in Ronde van Catalonië
foto: Cor Vos
vrijdag 22 maart 2019 om 11:46

Astana mikt op López en Bilbao in Ronde van Catalonië

De organisatie van de Ronde van Catalonië kan rekenen op een flink aantal wereldtoppers. Movistar start bijvoorbeeld met een waar sterrenensemble. Maar ook Astana vaardigt een sterke selectie af, aangevoerd door Miguel Ángel López en Pello Bilbao.

De 25-jarige López begon het seizoen uitstekend. De renner won in eigen land namelijk de Tour Colombia 2.1. In Parijs-Nice wist de kopman van Astana echter geen potten te breken. Althans, als we kijken naar het algemeen klassement. López kwam wel dichtbij de zege in de koninginnenrit met aankomst op de Col de Turini.

De klimmer moest die dag echter zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Daniel Felipe Martínez. Astana vertrouwt verder op de klimkwaliteiten van Bilbao. De 29-jarige Bask wist dit seizoen al podiumplaatsen te versieren in de Rondes- van Valencia en Murcia. Daarnaast werd hij vierde in de Ruta del Sol.

Pello Bilbao won dit seizoen al een etappe in de Ronde van Murcia – foto: Cor Vos

Meerdere klimmers 
Met Merhawi Kudus en Rodrigo Contreras starten er nog twee lichtgewichten. Kudus won onlangs nog de Tour du Rwanda. In diezelfde wedstrijd wist Contreras de slotetappe te winnen. De selectie bestaat verder uit Jonas Gregaard, Davide Villella en Andrey Zeits.

Selectie flag-kz Astana voor flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-es Pello Bilbao
flag-co Rodrigo Contreras
flag-er Merhawi Kudus
flag-co Miguel Ángel López
flag-dk Jonas Gregaard
flag-it Davide Villella
flag-kz Andrey Zeits

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.