Astana op volle oorlogssterkte voor Ronde van het Baskenland
zondag 7 april 2019 om 12:03

Astana op volle oorlogssterkte voor Ronde van het Baskenland

Is Astana dé te kloppen ploeg in de Ronde van het Baskenland? De Kazachse formatie kan meerdere kopmannen uitspelen: Jakob Fuglsang, Luis León Sánchez, de gebroeders Izagirre, Pello Bilbao

Het is vooral uitkijken naar het rijden van Fuglsang. De Deen lijkt namelijk in de vorm van zijn leven. Zo won hij het eindklassement van de Ruta del Sol. Daarnaast werd hij tweede in Strade Bianche én derde in Tirreno-Adriatico. In die laatste wedstrijd won hij bovendien de koninginnenrit met aankomst in Recanati.

Fuglsang was overigens niet de enige Astana-renner die schitterde in Tirreno-Adriatico. Kazachs kampioen Lutsenko won op indrukwekkende wijze de vierde etappe naar Fossombrone. De 26-jarige allrounder hoopt zich in het Baskenland voor te bereiden op de klimklassiekers.

Lokale favorieten
Maar let ook op Sánchez en Bilbao. Die eerste werd zaterdag nog tweede in de GP Miguel Indurain, terwijl lokale favoriet Bilbao al bijzonder goed op dreef was in enkele (Spaanse) rittenkoersen. Verder rekent Astana op de Baskische broertjes Izagirre. Ion werd vorig jaar nog derde in de Ronde van het Baskenland. De selectie wordt aangevuld met Omar Fraile.

Lutsenko maakte indruk in Tirreno-Adriatico. In de achtergrond ploegmaat Fuglsang – foto: Cor Vos

Selectie flag-kz Astana voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-es Pello Bilbao
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-es Ion Izagirre
flag-es Gorka Izagirre
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-es Luis León Sánchez


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van het Baskenland met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.