Astana over Fuglsang-rapport: “Enkel geruchten of aannames”
Jakob Fuglsang won in 2019 de Vuelta-rit naar Alto de La Cubilla - foto: Cor Vos
maandag 3 februari 2020 om 10:42

Astana over Fuglsang-rapport: “Enkel geruchten of aannames”

Astana onderzoekt momenteel het rapport waarin Jakob Fuglsang in verband wordt gebracht met de geschorste dopingdokter Michele Ferrari. Dat zegt Sven Jonker, marketing manager bij de Kazachse ploeg.

Dit rapport bevat enkel geruchten of aannames maar geen enkele feiten of bewijzen, laat Jonker weten aan Het Nieuwsblad. Astana nam dinsdag al kennis van het rapport van antidopingbond CADF, waarin Deense en Noorse journalisten inzage hebben gekregen. In dat rapport staat dat dopingdokter Michele Ferrari, ondanks zijn levenslange schorsing, nog actief contact heeft met renners. Astana-renners Jakob Fuglsang en Alexey Lutsenko worden ermee in verband gebracht.

“We zijn dinsdag opgebeld door de Deense en Noorse journalisten die blijkbaar inzage hadden gekregen in het dossier. Ze vroegen om een reactie, maar omdat het dossier geen feiten of bewijzen bevat, maar enkel aantijgingen of geruchten, wensen wij daar niet op te reageren”, vertelt Jonker. “Van de UCI of het CADF hebben wij sinds dat telefoontje van dinsdag ook niets gehoord, dus ik zie niet in waarom wij actie moeten ondernemen.”

Volgens hem is er binnen Astana geen paniek vanwege het nieuws. De juridische afdeling houdt het dossier, dat dateert van de zomer van 2019, momenteel tegen het licht, voegt hij eraan toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.