Astana rijdt voortaan op fietsen van Wilier Triestina

maandag 2 december 2019 om 12:29
Astana rijdt voortaan op fietsen van Wilier Triestina

foto: Cor Vos

Astana heeft de samenwerking met de Italiaanse fietsconstructeur Wilier Triestina wereldkundig gemaakt. Onlangs werd bekend dat de Kazachse ploeg na drie seizoenen afscheid nam van het Canadese Argon 18.

“Ik ben heel blij dat we met Wilier Triestina gaan samenwerken”, reageert teammanager Alexander Vinokourov. “Het is een zeer succesvol bedrijf met een lange geschiedenis en het is altijd een familiebedrijf geweest. Dit past perfect bij de mentaliteit van het personeel en de renners van Astana, waar we elkaar ook als familie behandelen in de jacht op overwinningen in het vijftiende seizoen van het team op het hoogste niveau van het profwielrennen.”

In eerste instantie spitst de samenwerking zich toe op de levering van de fietsen, maar op termijn wordt Astana meer betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe fietsen. Vinokourov: “Ik weet zeker dat ze de lat voor ons hoger kunnen leggen, terwijl wij hetzelfde voor hen kunnen doen. We hebben reeds hun tijdrit- en racefietsen getest en ze zijn allebei van uitstekende kwaliteit. Hopelijk kunnen we met deze fietsen komend jaar nog meer wedstrijden winnen.”

De ploeg van o.a. Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko, Miguel Ángel López en de broers Izagirre gaat de wegkoersen rijden op de Wilier 0 SLR. De tijdritten worden afgelegd op de Wilier Turbine, die ook wordt gebruikt voor triatlons.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair