Astana rekent op López en oud-winnaar Izagirre in Ronde van Polen
foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2019 om 14:28

Astana rekent op López en oud-winnaar Izagirre in Ronde van Polen

We hebben Miguel Ángel López al een tijdje niet meer gezien, maar de Colombiaan zal aanstaande zaterdag weer een rugnummer opspelden. De 25-jarige klimmer is door zijn ploeg Astana namelijk geselecteerd voor de Ronde van Polen. De Kazachse formatie rekent ook op oud-winnaar Ion Izagirre.

López is bezig aan een uitstekend seizoen, aangezien hij al de beste was in de Tour Colombia 2.1 en de Ronde van Catalonië. De gevleugelde klimmer ging ook in de Giro d’Italia voor eindwinst, maar hij kwam na drie weken koers niet verder dan de zevende plaats, op ruim zeven minuten van eindwinnaar Richard Carapaz.

Sindsdien heeft López geen wedstrijd meer gereden, maar zaterdag zal de Colombiaan dus beginnen aan de Ronde van Polen. WorldTour-formatie Astana heeft ook een landgenoot van López geselecteerd: de 25-jarige Rodrigo Contreras. De selectie bestaat verder uit Dario Cataldo, Jan Hirt, Merhawi Kudus, Nikita Stalnov en Ion Izagirre.

Meerdere opties
Zowel Hirt als Izagirre kunnen – net als López – voor een goed klassement gaan. De Tsjechische klimmer werd eerder dit jaar nog vijfde in de Ronde van Zwitserland, terwijl de Spanjaard al op de erelijst staat van de Ronde van Polen. De 30-jarige Izagirre won de ronde vier jaar geleden, voor de Belgen Bart De Clercq en Ben Hermans.

Selectie flag-kz Astana voor flag-pl Ronde van Polen (3-9 augustus) 
flag-it Dario Cataldo
flag-co Rodrigo Contreras
flag-cz Jan Hirt
flag-es Ion Izagirre
flag-er Merhawi Kudus
flag-co Miguel Ángel López
flag-kz Nikita Stalnov


Lees ook: Voorbeschouwing: Ronde van Polen 2019

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.