Astana wint ploegentijdrit, Van Poppel verliest leiderstrui
woensdag 3 augustus 2016 om 16:41

Astana wint ploegentijdrit, Van Poppel verliest leiderstrui

Danny van Poppel is na een dag zijn paarse leiderstrui in de Ronde van Burgos weer kwijt. De sprinter eindigde met Sky op de vierde plaats in de 10,7 kilometer lange ploegentijdrit. Astana was de snelste van de in totaal 21 ploegen, met een tijd van 13 minuten en 10 seconden. De Kazach Dmitriy Gruzdev neemt de leiding van Van Poppel over.

Het Tinkoff van kopman Alberto Contador was een tijdje in het bezit van de snelste tijd (13.23) maar een fors aantal ploegen wist daar in het historische centrum van Burgos nog stevig onder te duiken. Eerst haalde Movistar elf seconden van de oude toptijd af, Astana was vervolgens nog wat sneller: 13.10.

Sky moest als laatste aan de bak, maar ook de Britse formatie beet de tanden stuk op de scherpe tijd van Astana. Van Poppel kwam met zijn ploeggenoten uiteindelijk zes seconden tekort.

Voor Roompot Oranje Peloton werd de ploegentijdrit geen succes. De Nederlandse ploeg eindigde op bijna anderhalve minuut afgetekend als laatste. Na het uitvallen van Marc de Maar en Antwan Tolhoek op de openingsdag (beiden door een zware val) was dat echter geen verrassing.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2016 16:47
Scarponi was toch één van de beste klimmers van de Giro. De leiderstrui zal hij komende twee dagen ook nog wel vasthouden. Edit: ik zie dat Gruzdev de leiderstrui heeft.
Zaterdag zal het spannend worden in de rit naar Lagunas de Neila. De ritwinnaar zal hoogstwaarschijnlijk ook het eindklassement pakken, aangezien alles na vandaag nog dicht bij elkaar staat.
3 augustus 2016 16:57
Oei, Team Giant-Alpecin op 50 seconden, mooi debuut voor de stagiares...
had nou maar Ludvigsson gehouden!
3 augustus 2016 21:50
@wielrenner
Lekker belangrijk dit
4 augustus 2016 08:31
Carthy heeft meteen maar even zijn klassement om zeep geholpen. Als klassementsrenner zal hij er in een ttt toch wel aan moeten blijven hangen. Hoop voor hem dat het een technisch probleem was en niet de hoge snelheid.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.