Attila Valter bezorgt Visma | Lease a Bike toch nog een nationale kampioenstrui
foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 08:03

Attila Valter bezorgt Visma | Lease a Bike toch nog een nationale kampioenstrui

Attila Valter is voor het derde jaar op rij Hongaars wegkampioen geworden. De 26-jarige renner van Visma | Lease a Bike toonde zich na een koers van 170 kilometer net wat sneller dan Erik Fetter. Márton Dina werd derde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit is misschien wel de mooiste tot nu toe”, vertelt Valter, die tijdens de wedstrijd nog kampte met maagproblemen, op de site van Visma | Lease a Bike. “Vorig jaar won ik na een lange solo en de eerste was heel overweldigend. Voor deze titel heb ik het hardst moeten knokken. Een geweldig gevoel.”

“Het was een heel spannende strijd”, aldus Valter. “Vlak voor de slotklim probeerde ik meerdere keren aan te vallen, maar mijn tegenstanders kwamen telkens terug. Vervolgens besloot ik te wachten op de sprint. Hoewel het maar een paar centimeter scheelde, was het net genoeg om Erik te verslaan.”

Enige nationaal kampioen Visma | Lease a Bike
Op het nationaal kampioenschap tijdrijden van Hongarije had Valter nog genoegen moeten nemen met een tweede plaats, achter Barnabás Peák. Nu was het dus wel raak en zo boekte hij zijn eerste zege van het seizoen.

Bovendien was Valter de enige renner van Visma | Lease a Bike die bij de nationale kampioenschappen een truitje wist te bemachtigen. Dylan van Baarle, die de afgelopen twaalf maanden in het rood-wit-blauw rondreed, verdedigde zijn titel afgelopen zondag niet op het NK in Arnhem. Uiteraard rijdt Christophe Laporte nog wel in het tenue van Europees kampioen.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.