Australiër Scott zegeviert in Qinghai Lake
donderdag 26 juli 2018 om 09:46

Australiër Scott zegeviert in Qinghai Lake

Cameron Scott heeft de vijfde rit van de Tour of Qinghai Lake op zijn naam geschreven. De Australiër klopte in Bird Islet na een rit van 235 kilometer Eduard Grosu in de massasprint. De Wit-Rus Siarhei Papok finishte als derde.

De Nederlander Sven van Luijk (Monkey Town) reed onderweg in de aanval. Samen met de Let Gatis Smukulis (Delko Marseille Provence KTM), de Italiaan Jacopo Mosca ( Wilier Triestina – Selle Italia) en de Kazach Artur Fedosseyev (Beijing XDS – Innova) maakte hij deel uit van de vlucht van de dag. De vier zouden het echter niet tot het einde volhouden.

In de strijd op de dagzege wist de 20-jarige Scott zijn wiel als eerste over de meet te drukken. Hij boekte daarmee zijn eerste profzege.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2018 10:11
Wie is er eigenlijk geïnteresseerd in dit rondje?
26 juli 2018 10:14
Jij, want je hebt het artikel geopend en er een reactie op geplaatst.
26 juli 2018 14:37
Grosu heeft het op de sociale media over een 'not fair sprint'. Als hij dat al vindt moet het wel heel bont gemaakt zijn.
26 juli 2018 16:38
@ student: ik ook. Kipkemboi doet mee, altijd leuk om te volgen. En ik speel mee met dewielerstrijd.net, daar tellen alle wedstrijden van .1 en hoger mee, dus dit is een zeer interessante, want zelfs .HC!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.