Australiërs aan de macht in Tour of Indonesia

woensdag 21 augustus 2019 om 12:23
Australiërs aan de macht in Tour of Indonesia

foto: Cor Vos (archief)

De Australiërs heersen na de derde etappe van de Tour of Indonesia. Het was namelijk Marcus Culey die als eerste aankwam in finishplaats Jember. De 25-jarige renner van Sapura Cycling wist een solo met verve af te ronden. Een landgenoot van Culey – de 23-jarige Angus Lyons – is de nieuwe leider in de Tour of Indonesia.

De jonge Lyons maakte net als Culey deel uit van een kopgroep, die ruimschoots uit de greep wist te blijven van het peloton. De renner van Oliver’s Real Food moest na een etappe van bijna tweehonderd kilometer genoegen nemen met de vijfde plaats, maar het bleek wel ruim voldoende om de trui over te nemen van Ryan Roth.

De Canadees finishte namelijk op meer dan drie minuten van Lyons, samen met onder meer Jeroen Meijers, de ritwinnaar van gisteren. Roth zakt hierdoor een plaatsje in het klassement. De achterstand op nieuwe leider Lyons bedraagt net iets meer dan twee minuten. Meijers staat nog altijd op plek vijf, op 3:43 van de Australiër.

Morgen is het woord aan de pure klimmers, aangezien de renners finishen op de top van Banyuwangi. Dit is een klim (1871 meter boven zeeniveau) van bijna dertien kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 9,4%. Vrijdag krijgen de renners ook nog een heuse bergrit voorgeschoteld.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.