‘Australische politiek denkt aan eigen Strade Bianche’
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2019 om 14:51

‘Australische politiek denkt aan eigen Strade Bianche’

Als het aan het Zuid-Australische parlementslid Leon Bignell ligt gaat de Australische wielerkalender flink op de schop. De politicus meldt dat een volledig nieuwe opzet van de koersen – die worden verreden in januari – mogelijk vanaf 2021 ingaat. In zijn plannen maakt Bignell gewag van de introductie van een Australische variant op de Strade Bianche. 

In een statement op Facebook geeft het parlementslid tekst en uitleg bij zijn plannen: de Australische wittewegenwedstrijd moet de Down Under Classic vervangen. Er zal op de zondag voor de Tour Down Under om WorldTour-punten worden gestreden op de niet-geasfalteerde wegen rond Willunga, McLaren Vale, Myponga, Myponga Beach en Inman Valley.

Na een dag rust strijdt het peloton van dinsdag tot en met zondag in de Tour Down Under zoals we die vandaag de dag kennen. De wedstrijd behoudt haar WorldTour-status. De Tour Down Under voor vrouwen – dit jaar een 2.1-koers – krijgt volgens Bignell mogelijk volgend jaar al een upgrade naar de WorldTour-status. De vrouwenwedstrijd zal net als dit jaar plaatsvinden in de dagen voor de mannenkoers. “Van woensdag tot en met zaterdag of van donderdag tot en met zondag.”

Nieuwe eendagskoers na Tour Down Under?
Na de Tour Down Under is de pret nog niet klaar als de plannen van Bignell doorgaan: op de woensdag na de eerste etappekoers van het seizoen moet nog een eendagswedstrijd worden georganiseerd. Als locatie heeft Bignell Flinders Chase National Park op Kangaroo Island of Blue Lake in Mount Gambier in gedachten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.