Automobilist dient klacht in over Gilbert en trainingsgezellen

zaterdag 9 april 2016 om 19:50
Automobilist dient klacht in over Gilbert en trainingsgezellen

foto: Marcel Koch

Philippe Gilbert heeft gisteren zijn middelvinger gebroken na een aanvaring met een automobilist. Op een trainingsrit zou de BMC-kopman, die samen met ploegmaat Loïc Vliegen op weg was, aangevallen zijn door een dronken man. De betreffende automobilist doet zijn verhaal tegen Belga. “Ze hebben ons geslagen en gebruikten een spray”, vertelt hij.

Beledigingen en zwaaiende armen
Waar het volgens het persbericht van BMC de man was die agressief begon, ligt het volgens de automobilist aan de wielrenners. “Het begon op een weg buiten de bebouwde kom”, beschrijft hij. “Drie wielrenners reden voor mij en namen de volledige breedte van de weg in beslag. Pas na enkele kilometers zag ik kans ze voorbij te gaan. Toen ik claxonneerde om hen aan te manen achter elkaar te gaan rijden, kreeg ik wat beledigingen naar het hoofd geslingerd. Ik vertraagde en de renners kwamen naast me rijden. Ik wou met hen praten en had mijn raampje geopend, maar de jongste van hen probeerde me te slaan.”

‘Ik heb niet geslagen en was niet dronken’
Naar eigen zeggen reed de man door naar de Waalse plaats Theux. Hier stopte hij en kwam hij de renners weer tegen. Dit keer ontstond een handgemeen. “Ze hebben ons geslagen en gebruikten een spray. Ik heb bij de politie een klacht ingediend. In tegenstelling tot wat het persbericht van BMC beweert, heb ik zelf niet geslagen en was ik niet dronken.”

Dit artikel delen:

40 Reacties

Borsje 9 april 2016 om 19:52

Dat is een ander verhaal.

Tpinotfan 9 april 2016 om 19:55

De waarheid zal ergens in het midden liggen, vreemd is dit allemaal wel zeg

reusjen 9 april 2016 om 19:55

Maakt het wel logischer om een vinger te breken. Meestal komt dat dooedat iemand slaat die daar eigenlijk niet zo goed in is.

Romāns Vainšteins 9 april 2016 om 19:58

Wie was die 3e renner ?

Voorts : Overal heb je wel eens wat, zo ook in Theux…

Tokstar 9 april 2016 om 20:01

Een spray? Misschien kreeg hij wel een gelletje in het gezicht gespoten.

rosencrantz 9 april 2016 om 20:02

@rv Niet noodzakelijk een prof.

nasibal 9 april 2016 om 20:03

Opzich geen onaanemelijk verhaal. Die spray vind ik daarentegen dan wel weer een vreemd detail. Wat voor spray heb je bij je op je traningstocht? Enige waar ik aan zou kunnen denken is spray om te koelen, maar waarom neem je die mee?

Zou een van de renners hem natgespoten hebben met een bidon? ;)

Thijs E 9 april 2016 om 20:05

De standaard reactie in zo’n geval, zelf ook een aanklacht indienen.
Die spray zou dan op zijn kleding terug te vinden moeten zijn. Ik ben benieuwd of er nog getuigen opduiken.

rahimns 9 april 2016 om 20:09

De waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen

Verweggistan 9 april 2016 om 20:12

@rv: wellicht de broer van Gilbert? Die traint volgens mij nog steeds mee, is ook een tijdje prof geweest.

krypton 9 april 2016 om 20:12

Zijn verhaal klinkt wel wat plausibeler dan “we kwamen twee dronken mannen tegen die ons ineens begonnen te slaan”.

GreenDay 9 april 2016 om 20:15

Als dit de juiste versie van de waarheid is, mag de wielerbond hen van mij gerust een maandje schorsen. Dit kan niet, Gilbert heeft een voorbeeldfunctie. Wielrenners hebben, zeker in België, al een slechte naam in het verkeer, en dat is helaas niet onterecht.

Diderick 9 april 2016 om 20:16

Tsja de waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. Ik moet zeggen dat als je je middelvinger breekt het plausibeler is dat je zelf een klap hebt uitgedeeld dan dat je een klap hebt gekregen.

AZH 9 april 2016 om 20:22

Ik ben benieuwd wat BMC met deze renners gaat doen. Tijdje aan de kant houden lijkt mij redelijk. De sponsor zal niet blij zijn met dit wangedrag

TykkeThor 9 april 2016 om 20:27

Beetje een vaag verhaal, wat doet een profwielrenner nou met een bus pepperspray op zak tijdens een trainingsritje? En opeens zijn het drie renners?

flashke 9 april 2016 om 20:30

Hoe komt het dan dat die man geen verwondingen had? Drie jonge gasten met een spray tegen één onschuldige kerel, Gilbert is of te wel de slechtste kickbokser ooit, of te wel het slachtoffer.

ah-ja 9 april 2016 om 20:39

Gilbert heeft er wellicht naast geslaan en zo zijn vinger gebroken, en peperspray gebruikt

Romāns Vainšteins 9 april 2016 om 20:53

Ja hoorrrrrrrr, daar komt de ‘schorsen!’ – posse al weer aan.

Diderick 9 april 2016 om 21:02

Mensen die schorsen roepen ook wat overdreven, vanmorgen moest die automobilist nog gekruisigd worden. Laten we eerst is afwachten wat de politie er uiteindelijk van zegt.

nasibal 9 april 2016 om 21:04

Ik denk dat het veilig is om te stellen dat als Gilbert z’n vinger niet had gebroken de wereld niets van dit voorval gehoord had.

xistnc 9 april 2016 om 21:09

Ah! Aap, mouw. Waarheid, midden. Boontje, loontje.

Wheely 9 april 2016 om 21:22

#Kettingspray? #Haantjesgedrag # Testosteron #Gilbertgate

tendam 9 april 2016 om 21:30

Gilbert heeft altijd een busje cortisolspray bij zich ;)

robing 9 april 2016 om 21:40

@flashke

wielrenners zijn nou niet bepaald ’s werelds sterkste mensen en ’s wereld grootste vechtersbazen.
als je met 3 rugby’ers ruzie hebt en je hebt geen verwondingen is dat vreemd, bij 3 wielrennertjes onder de 70 kilo is dit niet zo vreemd.

misschien is de kin van deze man wel sterker dan de hand van onze philippe ;)

Romāns Vainšteins 9 april 2016 om 21:48

Weet je, dit soort maffe zaakjes loopt eenieder wel eens tegen het lijf, ongeacht vanuit welk perspectief, ik heb ook wel eens een portierspiegel aan gruzelementen geholpen terwijl ik later daar persoonlijk mijn verontschuldigingen heb aangeboden. Laten we nou niet doen alsof profwielrenners minder mens of anders mens (voorbeeldfunctie ? > k*ts) zijn dan al die andere mensen. Ze zullen er wel uitkomen > next.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.