Axel van der Tuuk snelt naar winst in ochtendtijdrit Flanders Tomorrow Tour
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 2 september 2023 om 10:57

Axel van der Tuuk snelt naar winst in ochtendtijdrit Flanders Tomorrow Tour

Nederlands succes op de slotdag van de Flanders Tomorrow Tour, een rittenkoers voor beloften in België. Axel van der Tuuk heeft namelijk de ochtendtijdrit van 12,7 kilometer naar Wulpen gewonnen. Dat deed de tijdritspecialist van Metec-Solarwatt met een ruime voorsprong van zes seconden op de nummers twee en drie.

De 22-jarige Van der Tuuk, die vorig jaar nog het NK tijdrijden bij de beloften won en dit jaar derde werd, was met een tijd van 14.57 minuut ruim sneller dan de Belg Victor Vercouillie en de Zweed Jakob Söderqvist. Het gat met nummers vier en vijf, landgenoten Roel van Sintmaartensdijk (Circus-ReUz-Technord) en Tibor del Grosso (Metec-Solarwatt), was alweer 14 seconden.

Klassementsleider Mathis Avondts, die vrijdag in de etappe naar Poperinge de leiding had gepakt, reed een slechte tijdrit en verloor bijna twee minuten op Van der Tuuk. Hij mag zijn leiderstrui overgeven aan Söderqvist.

Zaterdagmiddag staat de slotetappe van de Flanders Tomorrow Tour op het programma. Dan rijden de renners nog 125 kilometer van Kortemark naar Handzame.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.