Axelle Bellaert hangt crossfiets aan de wilgen: “Mijn lichaam was op”

woensdag 18 november 2020 om 09:28
Axelle Bellaert hangt crossfiets aan de wilgen: “Mijn lichaam was op”

Axelle Bellaert houdt haar veldritcarrière voor bekeken. De 23-jarige Belgische laat op social media weten dat ze het plezier in de sport heeft verloren en dat ze de tijd rijp acht om een andere weg in te slaan.

Bellaert reed begin dit jaar haar laatste wedstrijden in het shirt van Proximus – AlphaMotorhomes – Doltcini. Vorig jaar pakte Bellaert op een zwaar parcours in Kruibeke de Belgische titel bij de beloften. In een openhartig bericht op Facebook laat ze weten dat het ‘na tien mooie jaren’ tijd is om

“Mijn lichaam was op”, schrijft Bellaert. “De zin naar het fietsen was stilletjes aan het weggaan. En ik kreeg meer en meer het gevoel dat het van moeten was. Ik begon ook te beseffen dat in deze sport veel heel veel tijd inkruipt. Ik kon het niet meer opbrengen om elke dag te trainen en elk weekend van ’s ochtends tot ’s avonds weg te zijn. Ik ben ook niet iemand die in de top 15 kan geraken. En dan moet je beginnen denken wat je echt wil.”

“Ik heb de afgelopen maanden veel ups and down gehad. Zowel mentaal en fysiek, maar ondertussen heb ik mijn weg terug gevonden.Een dikke merci aan iedereen voor de prachtige jaren. Maar het is tijd om andere dromen na te jagen en om een andere weg in te slaan”, besluit Bellaert.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.