Azerbeidzjaans kampioen Asadov opent nieuwe Tour of Peninsular met zege
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 15 oktober 2019 om 10:37

Azerbeidzjaans kampioen Asadov opent nieuwe Tour of Peninsular met zege

De eerste etappe van de Tour of Peninsular (2.1) is gewonnen door de Azerbeidzjaan Elchin Asadov. De nationaal kampioen was in de 180 kilometer lange openingsrit op pad met drie medevluchters, die hij aan de finish met overtuiging wist te vloeren. Asadov is uiteraard ook de eerste leider in de nieuwbakken Maleisische rittenkoers.

De eerste editie van de etappewedstrijd werd afgetrapt met een rit van Dungun naar Kuala Terengganu. In totaal moest er 180,6 kilometer in noordelijke richting worden gekoerst tussen de twee oostelijke kustplaatsen op het vasteland van Maleisië. Onderweg moest er een keer geklommen worden, maar de Kg. Peris stelde weinig voor.

Ondanks het eenvoudige parcours was de etappe geen prooi voor de aanwezige sprinters. Asadov (nationale selectie Azerbeidzjan) mocht er samen met Cristian Raileanu (Sapura), Muhammad Eddy Suhaidee (nationale selectie Maleisië) en Igor Chzhan (Vino-Astana Motors) om sprinten. Asadov ging op tweehonderd meter van de streep aan en na een paar ferme rukken aan het stuur mocht hij zich al zegezeker wanen. De Roemeen Raileanu werd tweede, maar toen Asadov de finish passeerde moest hij nog 25 meter afleggen.

De Tour of Peninsular duurt nog tot en met zaterdag. De voorlaatste etappe met aankomst op Cameron Highlands staat te boek als koninginnenrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.