Baaldag voor Arkéa-Samsic in Ronde van Turkije: topfavoriet Quintana komt ten val

maandag 11 april 2022 om 14:47
Baaldag voor Arkéa-Samsic in Ronde van Turkije: topfavoriet Quintana komt ten val

foto: Cor Vos (archief)

Arkéa-Samsic zal de tweede etappe van de Ronde van Turkije zo snel mogelijk willen vergeten. De Franse formatie zag eerder op de dag sprintkopman Nacer Bouhanni opgeven na een valpartij en in de finale ging ook klassementsrenner Nairo Quintana tegen de vlakte. De topfavoriet voor de eindzege verloor zo kostbare tijd.

Het was niet de dag van Nairo Quintana. De Colombiaanse klimmer ging in de finale op hoge snelheid onderuit, maar dat was niet zijn eerste valpartij van de dag. De 32-jarige renner dook met nog 37 kilometer te gaan, op de enige gecategoriseerde beklimming van de dag, ook al een keer de berm in. Quintana werd opgewacht door meerdere ploegmaats en wist zo weer terug te keren in het peloton.

Op net iets meer dan drie kilometer van de finish ging het echter opnieuw mis voor Quintana en dit keer waren de gevolgen een stuk groter. De coureur van Arkéa-Samsic krabbelde wel weer overeind, maar moest vervolgens wachten op een nieuwe fiets en verloor zo kostbare seconden. Quintana probeerde vervolgens nog de schade te beperken richting de streep, maar kwam op achterstand binnen.

De klassementsambities van Quintana hebben kortom een flinke knauw gekregen, omdat de val buiten de laatste drie kilometer gebeurde. Met een achterstand van 1m44s op winnaar Kaden Groves kwam hij, gehavend, over de streep. Het is momenteel nog onduidelijk of Quintana blessures heeft overgehouden aan zijn valpartij. Zijn ploeg zal later met meer informatie komen.


Update

Nairo Quintana heeft inmiddels via social media van zich laten horen na zijn valpartij in de slotfase van de tweede etappe van de Ronde van Turkije. De Colombiaan kampt met de nodige schaaf- en snijwonden aan de linkerzijde van zijn lichaam, maar lijkt geen ernstige blessures te hebben overgehouden aan zijn crash. Quintana kijkt alweer vooruit naar de komende dagen.

“Heel erg bedankt voor alle steunbetuigingen. Met mij gaat het goed. Het was een behoorlijk harde val, maar we gaan door. Met de doelstellingen die we ons aan het begin hebben gesteld”, blijft Quintana strijdvaardig.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone