Baan als agente blokkeert transfer Bertizzolo naar Movistar
foto: Cor Vos
maandag 25 november 2019 om 14:08

Baan als agente blokkeert transfer Bertizzolo naar Movistar

Update Sofia Bertizzolo rijdt komend seizoen toch niet voor de vrouwenploeg van Movistar. Ze is namelijk ook politieagente en de regels van de UCI Women’s WorldTour en de Spaanse wet staan niet toe dat rensters bij twee werkgevers onder contract staan.

Medio augustus maakte Movistar Women de komst bekend van Bertizzolo, die een tweejarig contract tekende. De jonge Italiaanse werd dit seizoen al knap vierde in de Ronde van Vlaanderen én tweede in de openingsrit van de Emakumeen Bira. Haar transfer wordt echter gedwarsboomd door de regelgeving van de UCI Women’s WorldTour, waar Movistar komend seizoen deel van uitmaakt. Ze is immers ook als agente werkzaam bij de Polizia di Stato, een van de nationale politiediensten van Italië.

“De regels met betrekking tot de UCI Women’s WorldTour houden het naast elkaar bestaan van twee arbeidsovereenkomsten tegen, waardoor het voor Bertizzolo praktisch onmogelijk is zich op 1 januari bij ons te voegen”, meldt de Spaanse ploeg in een persbericht. “Na het bestuderen van alle mogelijk opties en nu het onmogelijk blijkt om het één met het andere te combineren, kunnen we Sofia alleen maar het beste voor de toekomst toewensen.” Daardoor telt de selectie vooralsnog elf renners.


Update: De Spaanse wet staat niet toe dat renners of rensters met een baan onderdeel zijn van een professionele ploeg, meldt de Duitse journalist Felix Mattis op social media. Op dat punt botst de nieuwe regelgeving van de UCI Women’s World Tour voor Movistar met de huidige werkzaamheden van Bertizzolo.

Selectie Movistar Women 2020
flag-no Katrine Aalerud
flag-fr Aude Biannic
flag-rs Jelena Erić
flag-es Alicia González
flag-it Barbara Guarischi
flag-es Sheyla Gutiérrez
flag-es Eider Merino
flag-es Lourdes Oyarbide
flag-co Paula Patiño
flag-es Gloria Rodríguez
flag-es Alba Teruel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.