César (40) gaat mogelijk jaar langer door, Hoy legt het af tegen F1-coureurs
maandag 23 maart 2020 om 13:15

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Gustavo César en Chris Hoy.

Gustavo César (40) gaat mogelijk jaar langer door

Gustavo César denkt erover na om zijn afscheid van de wielersport met een jaar uit te stellen als de Ronde van Portugal niet doorgaat. De Spanjaard, tweevoudig winnaar van de wedstrijd, had de Portugese koers gemarkeerd als laatste in zijn carrière.

“In principe wil ik mijn afscheid niet uitstellen, maar als de Ronde van Portugal wordt opgeschort vanwege deze uitzonderlijke situatie, overweeg ik om nog een jaar door te gaan”, vertelt de W52/FC Porto-renner in de Spaanse krant La Voz de Galicia. De Portugese ronde staat gepland voor 29 juli tot 9 augustus. “Op dit moment staat nog altijd vast dat ik ga stoppen, maar ik wil mijn fiets niet opbergen zonder een heel jaar gereden te hebben, het twintigste jaar van mijn profcarrière.”

César, die in januari 40 jaar oud werd, begon zijn profcarrière in 2001 en reed nadien voor onder andere Relax-Bodysol, Kaiku en Xacobeo-Galicia. Sinds 2015 koerst hij voor de Portugese continentale ploeg W52/FC Porto. Naast zijn twee eindzeges in de Ronde van Portugal in 2014 en 2015 schreef hij ook de Ronde van Catalonië op zijn naam en won hij een etappe in de Vuelta a España.

Chris Hoy legt het af tegen F1-coureurs

Van zesvoudig olympisch kampioen Chris Hoy is al langer bekend dat hij ook op vier wielen snel is. Zo nam hij in het verleden al eens deel aan de beroemde 24 Uur van Le Mans. Gisteren werd hij vijftiende in de Grand Prix van Bahrein, online wel te verstaan.

Net als in de wielersport zorgt het coronavirus in de Formule 1 voor afgelastingen. Als alternatief zijn de Esports Virtual Grand Prix Series in het leven geroepen, waarin Formule 1-coureurs in een online wedstrijd tegen bekendheden aantreden. Aan de eerste race, waarin online de Grand Prix van Bahrein werd verreden, deden ook Stoffel Vandoorne, Lando Norris en Nicholas Latifi mee.

Een andere bekende naam aan de start was voormalig baansprinter Chris Hoy. Na een incidentrijke wedstrijd over veertien ronden kwam Formule 2-coureur Guanyu Zhou als eerste over de finish. Vandoorne werd tweede. Ook Norris en Latifi eindigden in de top zes. Hoy passeerde als vijftiende de streep, een plekje achter golfprofessional Ian Poulter.