‘Baanrenners Mora en Torres op weg naar Movistar’
foto: Six Day Series
woensdag 11 december 2019 om 09:37

‘Baanrenners Mora en Torres op weg naar Movistar’

Het Spaanse Marca weet het zeker: baanwielrenners Sebastián Mora (31) en Albert Torres (29) zullen volgend jaar uitkomen voor WorldTour-formatie Movistar. De Spaanse ploeg van Alejandro Valverde en Enric Mas liet eerder al weten donderdag met transfernieuws te komen.

Mora en Torres schitteren als koppel al enkele jaren op de baan. Zo werden beide mannen in 2015 Europees kampioen koppelkoers, maar wonnen ze één jaar later ook de Zesdaagse van Rotterdam. Mora veroverde bovendien al eens de wereldtitel op de scratch, alsook twee Europese titels, waaronder dit jaar in Apeldoorn. Beide Spanjaarden hebben echter weinig ervaring als wegrenner.

Zo reed Torres nog nooit voor een profploeg, al was hij in het verleden wel stagiair bij Geox-TMC en Androni Giocattoli-Venezuela. Hij kwam de laatste jaren uit voor continentale formaties. Mora was dit seizoen actief voor het ProContinentale Caja Rural-Seguros RGA, maar hij wist geen individuele resultaten te behalen. Toch mogen beide renners zich opmaken voor een debuut op WorldTour-niveau.

Overige transfers 
Movistar trok eerder al Dario Cataldo, Enric Mas, Davide Villella, Mathias Norsgaard, Juri Hollmann, Gabriel Cullaigh, Matteo Jorgensen, Johan Jacobs, Einer Rubio, Sergio Samitier, Inigo Elosegui en Juan Diego Alba aan. “Movistar wil het richting 2020 over een andere boeg gooien. Ze willen internationaler worden en investeren in de jeugd”, zo vertelde Jacobs in een interview met WielerFlits.

Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat Torres en Mora komende zomer ook in actie komen tijdens de Olympische Spelen van Tokio. De baanspecialisten willen als duo meedoen aan de koppelkoers, terwijl Torres vermoedelijk ook zal uitkomen op het omnium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.