Baansprinters verder zonder bondscoach Bill Huck
Bill Huck houdt Matthijs Büchli vast - foto: WielerFlits
maandag 10 september 2018 om 15:47

Baansprinters verder zonder bondscoach Bill Huck

De Nederlandse baansprinters moeten twee jaar voor de Olympische Spelen van Tokio op zoek naar een nieuwe bondscoach. Bill Huck vertrekt wegens privéredenen bij de KNWU. De Duitser was één jaar in dienst als bondscoach van de sprinters.

In september 2017 werd nog de hoop uitgesproken dat Huck de talentvolle lichting met baansprinters zou begeleiden naar de aankomende Olympische Spelen. Nu stapt hij op. “Soms loopt het anders dan gepland. Bovenal ben ik heel blij dat ik heb mogen werken met hele getalenteerde atleten”, zegt Huck.

Lastige situatie
“Met het vertrek van Bill ontstaat er een lastige situatie, met minder dan twee jaar voor de Olympische Spelen in Tokio. Hugo Haak, nu assistent-bondscoach, neemt voorlopig de taken van Bill over tot er een structurele oplossing is gevonden”, geeft directeur Thorwald Veneberg aan op de site van de KNWU.

Onder de vleugels van Huck pakten de Nederlandse sprinters meerdere titels. De teamsprinters werden dit jaar wereld- en Europees kampioen, terwijl Jeffrey Hoogland (WK) en Matthijs Büchli (EK) individueel goud pakten op het onderdeel tijdrit. Daarnaast werd Hoogland onlangs in Glasgow nog Europees kampioen Sprint.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 september 2018 15:55
Op het eerste gezicht is dit een forse tegenvaller, gelet op het gehaalde niveau.
10 september 2018 16:29
Zonde! Enorm goede coach, hopelijk is er nog goede vervanging te regelen. Wie weet wat Haak kan trouwens.
10 september 2018 16:39
Huck? Nee Haak!
On; jammer jammer
10 september 2018 17:16
ja erg!

Is twee jaar van te voren echt heel slecht?
10 september 2018 18:32
Een nieuwe is wel te vinden maar mogelijk wel net iets minder top. Je zou denken dat de toppers nu wel bezet zijn.
Bovendien duurt zoeken een tijdje, dan nog de renners leren kennen, wat past bij wie. Is het zo nog maar anderhalf jaar. En dan is er dus geen ruimte meer om iets te proberen en moet het allemaal meteen goed gaan. Niet ideaal lijkt me
10 september 2018 19:30
Jammer, want prima resultaten geboekt tijdens zijn korte verblijf. Een nieuwe topcoach zal wel niet zo 1-2-3 te vinden zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.