Janse van Rensburg, Venter, Majerus, Williamson
Jaco Venter - foto: Cor Vos
vrijdag 6 december 2019 om 20:00

Janse van Rensburg, Venter, Majerus, Williamson

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jacques Janse van Rensburg, Jaco Venter, Christine Majerus en baansprintster Victoria Williamson.

Janse van Rensburg en Venter keren terug naar de mountainbike

Jacques Janse van Rensburg en Jaco Venter (beiden 32 jaar) verlaten het wegwielrennen om zich volledig op het mountainbiken te storten. Beide renners, samen goed voor dertien starts in grote ronden, reden de afgelopen acht jaar in een dienende rol bij Dimension Data, maar kiezen nu voor een terugkeer naar de mountainbike. Venter: “Ik kijk ernaar uit. Ik wilde altijd al terug. Ik weet zeker dat mijn uithoudingsvermogen van de weg een voordeel zal zijn.”


Majerus weer Luxemburgs sportster van het jaar

Christine Majerus is voor de vijfde keer op rij verkozen tot Luxemburgs sportvrouw van het jaar, de zesde keer in totaal. De renster van Boels-Dolmans won dit seizoen onder andere de Boels Ladies Tour en eindigde als negende op de UCI Ranking. Bob Jungels zag een tweede uitverkiezing voor sportman van het jaar aan zich voorbijgaan. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne eindigde op de tweede plaats achter atleet Bob Bertemes.


Baansprintster Victoria Williamson gaat bobsleeën

Victoria Williamson geeft haar wielercarrière op om te gaan bobsleeën. De Britse baanrenster, die een jaar geleden terugkeerde van lang blessureleed, hoopt zich in haar nieuwe sport te plaatsen voor de Olympische Winterspelen.

Williamson (26) was in haar juniorentijd al een beloftevolle sprintster en nadat ze eenmaal de overstap naar de elite had gemaakt, pakte ze in 2013 brons op de teamsprint tijdens het WK baan in Minsk. Een valpartij tijdens de Zesdaagse van Rotterdam drie jaar later wierp haar terug. Ze brak daarbij haar bekken en enkele ruggenwervels. Ook miste ze zo onder andere de Olympische Zomerspelen van Rio. In januari dit jaar keerde ze terug in het wereldbekercircuit om een maand later haar opwachting te maken tijdens het WK.

“Na negen jaar zonder mededogen mijn droom van een olympische medaille op de piste te hebben nagejaagd, zet ik met droefheid, maar tegelijkertijd met een verrassende portie enthousiasme een punt achter het eerste hoofdstuk van mijn topsportcarrière”, schrijft de Britse op haar website. Ze is het meest trots op haar terugkeer na haar valpartij. “Na mijn blessures kon ik terugkeren om Groot-Brittannië te vertegenwoordigen in de Wereldbeker en het WK. Zelfs diegenen die dicht bij me staan, waren er niet zeker van dat dat mogelijk was.”

Dit bericht bekijken op Instagram

After 9 years of chasing my Olympic dream on the velodrome.. the door has closed, and another one has opened..its Bobsleigh time 🤩🇬🇧 . The worlds biggest thank you to all of my BC coaches, the BC support team, teammates, competitors and athletes I met at the IRU. Mr Sian, the Stepping Hill team, and the Bisham IRU squad – you’re all heroes. To my family and friends for always putting a smile on my face, and of course my sponsors – you’ve all got me where I am today. . I’m so excited to share my next chapter in elite sport and will continue to chase down my dream of competing for Team GB 🤞🏻👊🏻 It kicks off tommorow with my first Europa Cup!!! See link in bio for full statement 🙂

Een bericht gedeeld door Vicky Williamson (@vicswilliamson) op

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.