Baestaens en Vandeputte op podium in Franse cross in Jablines
foto: Cor Vos
zondag 19 september 2021 om 11:30

Baestaens en Vandeputte op podium in Franse cross in Jablines

Vincent Baestaens is zaterdag tweede geworden in de veldrit van het Franse Jablines. De crosser van Deschacht-Hens-Maes eindigde in Le Grand CX, een wedstrijd van C2-niveau, op tien seconden van de winnaar, dat was thuisrijder Joshua Dubau.

De 25-jarige Dubau trok de eerste Franse veldrit van het seizoen naar zich toe. Hij wist in het noorden van Frankrijk, in het departement Seine-et-Marne, af te rekenen met twee Belgen. Baestaens werd tweede en hield daarmee Niels Vandeputte (Alpecin-Fenix) op de derde plaats. Anton Ferdinande (Pauwels Sauzen-Bingoal) viel net buiten het podium. Beste Nederlander in de daguitslag was Stan Godrie op de zesde plek.

Bij de vrouwen was er ook een thuiszege te vieren. Hélène Clauzel rekende af met haar 18-jarige landgenote Line Burquier. Manon Bakker (IKO-Crelan) werd elf seconden daarachter derde. De eerste Belgische vinden we terug op de zevende plaats: Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) verloor meer dan twee minuten op de winnares.

Cross in de Verenigde Staten
Ook in Roanoke, Virginia, stond zaterdag een C2-veldrit op het programma. Thuisrijder Curtis White won er bij de mannen, terwijl de Française Caroline Mani bij de vrouwen afrekende met haar Amerikaanse concurrentes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.