Bahrain Merida krijgt met autobedrijf McLaren een mede-eigenaar
foto: LaPress - Marco Alpozzi
woensdag 12 december 2018 om 09:01

Bahrain Merida krijgt met autobedrijf McLaren een mede-eigenaar

Bahrain Merida kan vanaf komend seizoen rekenen op een fors opgeschroefd budget. McLaren stapt in een joint venture voor 50% aan boord, een van de grootste namen die we kennen uit de autosport. “McLaren neemt een onschatbare waarde aan ervaring met zich mee”, zegt teameigenaar sjeik Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Het Britse bedrijf is ook in Bahreinse handen.

Met het toevoegen van McLaren, willen de Bahraini de strijdt aan gaan met Sky. Dat lijkt niet langer nodig te zijn, want de miljoenenformatie van Sir David Brailsford moet voor 2020 en verder op zoek naar een nieuwe sponsor. Het Britse autobedrijf gaat met Bahrain Merida samenwerken op het gebied van technologie, ‘menselijke topprestaties’, marketing en commercie. “McLaren verlegt al decennia lang de lat als het gaat om technologische ontwikkelingen en sportprestaties”, legt Bahrain Merida-teammanager Brent Copeland uit. “De combinatie met onze passie en de visie om als team te winnen met de expertise en de toewijding van McLaren, resulteert in het perfecte partnership.”

McLaren’s marketingdirecteur John Allert is blij met de deal. “Racen, technologie en menselijk presteren zit in het hart van iedereen die bij McLaren werkt. We kijken al een langere tijd uit naar onze intrede in het wielrennen. Het past goed bij onze vaardigheden en ambities. Wat Bahrain Merida de laatste twee jaar heeft gepresteerd, maakt veel indruk. Ze begonnen namelijk op nul. Om met zo’n team samen te werken, biedt veel moois voor de toekomst.” In een interview met The Telegraph stelt Allert wel getwijfeld te hebben om in te stappen vanwege het dopingverleden van het wielrennen. “Maar ik denk dat de UCI meer gedaan heeft dan de sport schoon maken. Ik denk dat wielrennen de strengst gecontroleerde sport ter wereld is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.