Bahrain Merida gokt op meerdere scenario’s in Vlaanderens Mooiste

vrijdag 5 april 2019 om 14:01
Bahrain Merida gokt op meerdere scenario’s in Vlaanderens Mooiste

foto: Cor Vos

Bahrain Merida heeft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen op papier. De WorldTour-formatie kan met Sonny Colbrelli gokken op een gesloten koers, maar is ook in staat om de wedstrijd hard te maken met renners als Matej Mohoric en Iván García.

Colbrelli werd twee jaar geleden nog tiende in de Ronde van Vlaanderen. Dit seizoen is de Italiaan verder verwijderd van de ereplaatsen. Alleen in de E3 BinckBank Classic (dertiende) kwam hij in de buurt van een top 10-notering. De vraag is of hij aankomende zondag wél kan meedoen om de overwinning.

Wellicht dat Mohoric en García voor een verrassing kunnen zorgen. De Sloveen werd bijzonder knap vijfde in Milaan-San Remo, maar is bezig aan zijn eerste Vlaamse voorjaar. De jonge Spanjaard García reed dit voorjaar al bijzonder aanvallend, maar moest telkens passen in de diepe finale.

Heinrich Haussler 
Bahrain Merida heeft ook een plekje vrijgemaakt voor Kristijan Koren, Marcel Sieberg en Jan Tratnik. De zevenkoppige selectie wordt aangevuld met Heinrich Haussler. De inmiddels 35-jarige Australiër werd exact tien jaar geleden tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Kan Sonny Colbrelli in de finale overleven? – foto: Cor Vos

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Iván García
flag-au Heinrich Haussler
flag-si Kristijan Koren
flag-si Matej Mohoric
flag-de Marcel Sieberg
flag-si Jan Tratnik


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone