Bahrain Merida haalt klimtalent Stephen Williams in huis
foto: Audrey Duval
donderdag 12 juli 2018 om 14:38

Bahrain Merida haalt klimtalent Stephen Williams in huis

Stephen Williams draagt vanaf 1 augustus het tenue van Bahrain Merida. De 22-jarige klimmer van SEG Racing Academy – die indruk maakte in de voorbije Giro d’Italia U23 – heeft een contract getekend voor de komende twee seizoenen, meldt de WorldTour-ploeg in een persbericht. Met het aantrekken van de jonge Brit bouwt Bahrain Merida verder aan de zo gewenste topploeg.

“Ik ben enorm blij dat ik me bij Bahrain Merida mag voegen”, stelt de jonge Brit. “Dit is voor mij de perfecte ploeg om te leren en mezelf te ontwikkelen als klimmer. Ik ben enorm verheugd en kan niet wachten om te beginnen. Al een aantal jaar kijk ik enorm op tegen Vincenzo Nibali. Om volgend seizoen samen met hem te koersen, is erg speciaal voor mij.” Ook teammanager Brent Copeland is in zijn nopjes met de transfer. “Zulk getalenteerde jongens zoals Stevie zijn enorm belangrijk voor onze strategie. We volgen hem al een hele tijd. Ook een pluim voor SEG Academy Racing: zij bieden U23-renners de kans om zich te etaleren in grote wedstrijden. We willen hen bedanken voor hun samenwerking en kijken ernaar uit om Stephen te verwelkomen.”

Williams wist dit seizoen namens de Nederlandse opleidingsploeg de Ronde de l’Isard te winnen. Met twee ritzeges wist hij de Fransman Aurélien Paret-Peintre – die vanaf 1 augustus stagiair zal zijn bij AG2R La Mondiale – en de Belg Julian Mertens achter zich te houden. De Brit trok daarna met verwachtingen naar de Giro d’Italia U23, die hij ook wist in te lossen. Zo won hij de bergrit naar Pian Delle Fugazze en droeg hij één dag de roze leiderstrui. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats in het eindklassement.

Eerder werd de formatie uit het Midden-Oosten al hevig in verband gebracht met BMC-renners Damiano Caruso en Rohan Dennis, Sunweb-sprinter Phil Bauhaus, terwijl Greg Van Avermaet ook nog altijd op de radar staat.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2018 14:42
Die bouwen wel aan een deftig team voor in de breedte
12 juli 2018 14:52
Wederom een SEG talent die de overstap gaat maken, SEG is lekker bezig!
12 juli 2018 15:04
Williams rijd de rest van dit jaar al stagiair ook voor Bahrain.

Dat, samen met de directe overstap van vd Berg, het stoppen van Lenderink en de stage van Maas bij TLJ blijft SEG met slechts acht of 9 renners achter om het seizoen mee af te maken.

Bol is al elite en mag geen U23 koersen meer starten.

Een aantal renners zijn nog studerend ook en zullen dus minder inzetbaar zijn (o.a. Arensman volgens mij)

Wordt maar een mager tweede deel van het seizoen voor SEG als je kijkt naar het aantal koersen wat ze zullen kunnen rijden.

Overigens wel een mooie beloning voor Williams dit profcontract
12 juli 2018 15:19
SEG mag toch ook stagiairs binden?
12 juli 2018 15:35
SEG is continentaal, dus die zijn eigenlijks nauwelijks aan contracten, regels of transferperiodes gebonden.
12 juli 2018 15:50
Top van SEG! @Wielerfan1987 dit is toch ook het doel van deze ploeg? Hoe meer doorstromers hoe beter lijkt mij. 2e deel van het seizoen is investeren in de jonge renners, resultaten pakken is dan bijzaak.
12 juli 2018 16:28
@Wielerfan1987 Zullen inderdaad geen dubbel programma rijden, maar dat deden ze toch al niet vaak. Met de Tour d’Alsace, Olympia's Tour, mogelijk weer de Czech Cycling Tour(2.1) en voor een aantal als lid van de KNWU selectie de Tour de l'Avenir aangevuld met een rits eendaagse wedstrijden in België en Nederland lijkt me dat ze nog genoeg kunnen gaan rijden.
Daarnaast zullen ze waarschijnlijk ook één of twee talentvolle clubrenners stage laten lopen vanaf 1 augustus, deden ze vorig jaar ook.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.