Bahrain Merida-manager Copeland bevestigt vertrek tien renners
foto: Sirotti
woensdag 22 augustus 2018 om 09:10

Bahrain Merida-manager Copeland bevestigt vertrek tien renners

Brent Copeland – de teammanager van Bahrain Merida – heeft in een interview met Tuttobiciweb aangegeven dat maar liefst tien renners de ploeg zullen verlaten. Onder meer Giovanni Visconti, Ramunas Navardauskas en Niccolò Bonifazio zullen andere oorden opzoeken.

De Zuid-Afrikaan laat weten dat naast Visconti, Navardauskas en Bonifazio ook de gebroeders Izagirre, Kanstantsin Siutsou, Manuele Boaro, David Per, Franco Pellizotti en Borut Božič de ploeg als renner verlaten. Het vertrek van de broertjes Izagirre is geen verrassing. Copeland gaf onlangs aan dat hun manager tijdens de contractonderhandelingen een te hoge prijs vroeg.

Het laatste nieuws is dat zowel UAE Emirates als Astana in de race zijn voor de twee Basken. Iemand die al definitief onder de pannen is, is Manuele Boaro. De 31-jarige Italiaan heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Astana.

Bonifazio (24), Navardauskas (30), Per (23), Siutsou (36) en Visconti (35) hebben echter nog geen contract voor volgend seizoen. Waar Visconti al enige tijd in verband wordt gebracht met Wilier-Triestina, is het stil rondom de andere namen.

Pellizotti treedt toe tot staf, Božič volgt mogelijk zijn spoor 
Oudgedienden Pellizotti en Božič zullen niet meer op zoek gaan naar een nieuwe ploeg, want beide renners beëindigen na dit seizoen hun carrière. Eerder werd al gefluisterd dat de 40-jarige Italiaan aan het team verbonden zal blijven als ploegleider, iets wat Copeland nu heeft bevestigd.

De kans is groot dat de twee jaar jongere Božič eveneens zal toetreden tot de staf. “Dit kan inderdaad gebeuren. We willen van hem een soort mentor maken voor de jonge sprinters binnen onze ploeg”, aldus Copeland.

Božič begon zijn carrière in 2004 bij het nietige Perutnina Ptuj. Hij beleefde zijn hoogtijdagen als sprinter bij het Nederlandse Vacansoleil, waarvoor hij etappes won in de Vuelta a España en de Ronde van Zwitserland. Hierna reed hij voor Astana, Cofidis en nu dus Bahrain Merida.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2018 09:13
Dit klinkt wel alsof Mohoric mogelijk wel gaat blijven?
22 augustus 2018 09:21
Stevig wel, ik neem aan dat de rest dan verlengt (o.a. Haussler, Bole, Gasparotto, Mohoric, Koren, Garcia Cortina)? Er is al stevig ingekocht natuurlijk door deze ploeg met o.a. Caruso, Dennis en Teuns maar Bonifazio, Visconti en G. en I. Izagirre zijn natuurlijk goede renners.
22 augustus 2018 09:57
Volgens mij gaf hij verder ook aan dat ze van 28 renners terug gaan naar 24, dat is op zich wel ook weer een opvallende inkrimping. Je zou zeggen dat Sunweb heeft bewezen dat je iets meer renners nodig hebt, maar niet dus. ;)
22 augustus 2018 12:01
Visconti voor het oprapen...mag toch aannemen dat hij niet zonder ploeg gaat blijven
22 augustus 2018 12:15
Visconti is vast welkom bij een van de Italiaanse Pro Conti's. Een welkome aanvulling op een Giro selectie. Voor Bonifazio lijkt me toch hetzelfde gelden.
22 augustus 2018 12:15
Toch veel renners bij Bahrain waarvan de carriere als een nachtkaars lijkt uit te gaan (Bozic, Visconti, Navardauskas, Sioutsou maar toch ook Haussler, Bole) of die bij deze ploeg niet de stap vooruit hebben kunnen zetten (broertjes Izagirre, Per, Bonifacio).
  22 augustus 2018 15:53
  Maar die van Haussler, Bozic en Bole waren toch al aan het doven? Visconti doet het volgens mij nog prima en ik weet niet of je de hartproblemen van Navardauskas aan Bahrain Merida moet wijten. Blijft Sioutsou over, die inderdaad weinig heeft laten zien.
  Daartegenover laten renners als Mohoric en Padun natuurlijk reuzeprogressie zien. Leeftijd speelt bij beide groepen natuurlijk een rol.
22 augustus 2018 12:33
Toch interessant dat Visconti vertrekt, maar kan toch niet anders dan dat die een ploeg gaat vinden. Ook dit jaar nog gewoon weer aan het winnen geweest en zijn najaar van 2017 was ook indrukwekkend.
22 augustus 2018 13:48
Bonifacio voor Van Poppel zou wel fancy zijn. Maar misschien heeft Jumbo al genoeg wonderbaarlijke transfers gedaan... ;)
  22 augustus 2018 14:14
  Van Poppel liet in de Giro wel zien sneller te zijn dan Bonifazio. En is bovendien een stuk completer. Dus als ze er op achteruit willen gaan moeten ze dat doen. ;)
  22 augustus 2018 14:32
  Een sprintaantrekker is toch altijd trager dan de sprinter? Anders heb je ze in de verkeerde volgorde. Van Hoecke is volgend jaar weg en Wagner is behoorlijk over the hill. Dus ik zou er nog wel iemand bij halen die zowel voor Poppel als Bataglin van waarde kan zijn...
22 augustus 2018 16:47
Buiten Visconti en het ingecalculeerde vertrek van de gebroeders Izagirre lijkt het mij dat de meeste renners niet heel aantrekkelijk zijn voor WT ploegen. Navardauskas heeft natuurlijk de nodige mankementen gehad en Bonifazio lijkt mij meer geschikt voor een Androni of Willier.
22 augustus 2018 16:58
Siutsov samen met kyrienka de nieuwe sunwebtrein voor de tour 2019?
22 augustus 2018 17:00
Ik heb de indruk dat Bonifazio nog altijd in hetzelfde bedje ziek is als een aantal jaren geleden bij Lampre. Daar werd hij toen aan de deur gezet wegens te weinig beroepsernst. Heb hem sindsdien geen stappen zien zetten of ooit ergens zijn stinkende best weten doen om toch maar te volgen. Zal inderdaad een retourtje procont. worden om dan in de qinghqai en andere tropische de overwinningen aan elkaar te krijgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.