Bahrain Merida met meerdere troeven naar Luik-Bastenaken-Luik

dinsdag 23 april 2019 om 15:26
Bahrain Merida met meerdere troeven naar Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos

Bahrain Merida wist dit seizoen nog maar één keer te winnen, maar wellicht dat de WorldTour-formatie kan scoren in de laatste voorjaarsklassieker: Luik-Bastenaken-Luik. Met Vincenzo Nibali, Domenico Pozzovivo en Dylan Teuns rekent de ploeg op meerdere kopmannen. 

Nibali won in zijn carrière al tweemaal de Ronde van Lombardije en Milaan-San Remo, maar Luik-Bastenaken-Luik ontbreekt nog op zijn indrukwekkende palmares. Hij kwam zeven jaar geleden dichtbij de zege, maar werd toen in extremis nog ingerekend én achtergelaten door Maxim Iglinskiy.

De concurrentie zal de Italiaan dus in de gaten moeten houden. Met Pozzovivo en Teuns staan er nog twee interessante renners aan het vertrek. De 36-jarige Italiaan wist al drie keer top-10 te rijden in Luik-Bastenaken-Luik. Vorig jaar werd hij nog zesde.

Dergelijke adelbrieven kan Teuns nog niet voorleggen, al finishte hij vorig jaar als twintigste. Kan de explosieve Belg zondag hoger mikken? De selectie bestaat verder uit Damiano Caruso, Matej Mohorič en Luka Pibernik.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
flag-si Grega Bole
flag-it Damiano Caruso
flag-si Matej Mohorič
flag-it Vincenzo Nibali
flag-si Luke Pibernik
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-be Dylan Teuns

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.