Bahrain Merida mikt op Mohoric, Colbrelli en Teuns in openingsweekend
Sonny Colbrelli won onlangs nog een rit in de Tour of Oman - foto: Cor Vos
donderdag 28 februari 2019 om 10:29

Bahrain Merida mikt op Mohoric, Colbrelli en Teuns in openingsweekend

Bahrain Merida wedt tijdens het Belgische openingsweekend op drie paarden. De WorldTour-ploeg uit het Midden-Oosten schuift Matej Mohorič en Sonny Colbrelli naar voren als speerpunten. Daarnaast krijgt Dylan Teuns een beschermde status in de Omloop Het Nieuwsblad, zijn eerste voorjaarskoers voor zijn nieuwe werkgever.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Deze wedstrijden vormen niet alleen een goede oefening voor de klassiekers, maar we starten er ook met ambitie”, stelt ploegleider Tristan Hoffman in het perspraatje van de WorldTour-formatie. “Na een prima voorbereiding komen onze renners gezond en in goede vorm aan de start. We hebben er vertrouwen in dat onze renners goede resultaten kunnen behalen.”

Teuns, de enige Belg bij Bahrain Merida, zal enkel de Omloop Het Nieuwsblad betwisten. Een dag later wordt zijn plek ingenomen door Valerio Agnoli. Tijdens de eerste wedstrijd van het Vlaamse voorjaar wordt Teuns naar voren geschoven als één van de drie renners die een beschermde status geniet.

“Colbrelli is goede keuze”
Colbrelli is binnen de selectie de man die in zowel de Omloop Het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne voor resultaat kan zorgen. Hoffman: “Hij voelt zich thuis in Vlaamse wedstrijden en de afgelopen jaren heeft Sonny bewezen dat hij een goede keuze is in wedstrijden als deze.” Hiervan getuige onder meer zijn prestaties in het openingsweekend van 2018: na een achtste plaats in de Omloop volgde een dag later een derde plek in de ezelsgemeente.

Eerder dit jaar gaf de snelle Italiaan al aan dat hij wil scoren in het voorjaar. “Ik ben klaar om een klassieker te winnen. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren en ik voel dat ik beter word. Ik ga niet langer voor een top tien of top vijf; ik wil naar het podium.”

Mohorič rijdt alle kasseienklassiekers
Ook Mohorič trapt in de Omloop Het Nieuwsblad zijn klassieke voorjaar af: “Na zijn overwinning in de BinckBank Tour vorig jaar komt hij nu voor het eerst weer koersen in België”, zegt Hoffman over het Sloveense toptalent. “Dit jaar zal hij alle kasseienklassiekers rijden en we zijn allemaal benieuwd naar zijn prestaties in die wedstrijden. We hopen dat hij ver kan komen in deze koersen.” In de Omloop wordt hij alvast naar voren geschoven als één van de kopmannen.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-si Grega Bole
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Ivan Cortina
flag-be Dylan Teuns
flag-si Kristijan Koren
flag-si Matej Mohorič
flag-si Luka Pibernik

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-be Kuurne-Brussel Kuurne (3 maart)
flag-it Valerio Agnoli
flag-si Grega Bole
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Ivan Cortina
flag-si Kristijan Koren
flag-si Matej Mohorič
flag-si Luka Pibernik

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.