Bahrain Merida: “Nibali is in topvorm, we hopen dat iemand wegzakt”

maandag 27 mei 2019 om 14:24
Bahrain Merida: “Nibali is in topvorm, we hopen dat iemand wegzakt”

foto: Cor Vos

Paolo Slongo ziet dat zijn pupil Vincenzo Nibali in topvorm verkeert in de Giro d’Italia. De trainer van de Italiaan bij Bahrain Merida denkt dat Nibali zijn huidige niveau kan vasthouden. “We hopen dat iemand anders wegzakt”, vertelt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

“We verwachten zelf ons niveau te behouden. Carapaz is de meest geduchte rivaal. Hij kreeg veel voorsprong en profiteerde daarvan. Roglic kan een beetje aangeslagen zijn”, zegt Slongo over de concurrenten van Nibali in het klassement. Hij doelt bij de Sloveen op zijn valpartij in de zondagrit en de tijdwinst op de renner van Jumbo-Visma. “Hij heeft daar nog wel de schade beperkt.”

Regelmaat
Slongo kijkt ook nog verder in het klassement, waarbij hij vooral kijkt naar de kracht van Movistar. Zo staat Mikel Landa op plek vijf. “Hij bevindt zich in een ongemakkelijke situatie, want zijn ploeggenoot rijdt in het roze en hij kan geen verwarring creëren. Hij kan wel van ver aanvallen, want Movistar heeft een heel solide ploeg”, vindt Slongo. “Het niveau van de kopmannen is erg hoog. We zullen er elke dag voor gaan en hopen dat iemand terugvalt. We rekenen op de regelmaat van Vincenzo, in plaats van een aanval zoals Froome vorig jaar.”

Vooral door constant te blijven rijden denkt Bahrain Merida deze Giro te kunnen winnen. “Dat is onze grootste hoop. Misschien raakt iemand anders erg vermoeid en valt hij weg”, zegt de trainer van Nibali. “Zijn cijfers zijn ook goed. Hij is in topvorm en kan nu niet beter.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.