Bahrain Merida presenteert zes renners, Nederlander Inkelaar maakt profdebuut
foto: Cor Vos
woensdag 16 oktober 2019 om 10:05

Bahrain Merida presenteert zes renners, Nederlander Inkelaar maakt profdebuut

Kevin Inkelaar kan zich opmaken voor een nieuw avontuur in de WorldTour. De Nederlander verkast van Groupama-FDJ U23 naar Bahrain Merida. Het Bahreinse WorldTour-team maakte daarnaast ook de komst van Rafael Valls, Eros Capecchi, Pello Bilbao, Marco Haller en Scott Davies wereldkundig. 

De 22-jarige Inkelaar hikt al een aantal jaar tegen de overstap naar de profs aan. In deze jaren reed de Zuidlander onder meer voor Lotto Soudal U23, Polartec-Kometa en Groupama-FDJ.

Dit seizoen bevestigde de Nederlander klaar te zijn voor een overstap naar de profs door ereplaatsen te behalen in de Giro della Valle d’Aosta Mont Blanc (derde) en de Tour Alsace (vierde). Daarnaast boekte de Nederlander een prestigieuze ritzege in de eerstgenoemde ronde.

Overige aanwinsten
De overige aanwinsten beschikken allemaal al over WorldTour-ervaring. In juli meldde WielerFlits al de komst van Pello Bilbao naar Bahrain Merida, maar de transfers van Valls (Movistar), Davies (Dimension Data), Capecchi (Deceuninck-Quick-Step) en Haller (Katusha-Alpecin) zijn nieuw.

Alle aanwinsten, behalve Haller, staan bekend om hun klimcapaciteiten. Het Bahreinse WorldTour-team wil de aankomende jaren een gooi doen naar de eindwinst in een grote ronde. Daarvoor werden eerder al Wout Poels en Mikel Landa gecontracteerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.