Bahrain Merida trekt met Pernsteiner weer mountainbiker aan
foto: WielerFlits/Maxim Horssels
zondag 20 augustus 2017 om 11:05

Bahrain Merida trekt met Pernsteiner weer mountainbiker aan

Hermann Pernsteiner rijdt komend seizoen voor Bahrain Merida. De 27-jarige Oostenrijker maakt de overstap van de mountainbike naar de weg. De WorldTour-ploeg heeft ervaring met het binnen hengelen van mountainbikers, want sinds dit jaar heeft men ook Ondrej Cink in dienst.

Pernsteiner maakte in 2016 naam in de Ronde van Slovenië en de Ronde van Oostenrijk. Namens het continentale Amplatz BMC werd hij in die wedstrijden respectievelijk zestiende en zesde in het eindklassement. Dit jaar heeft hij ook sterke uitslagen neergezet in de rondes van Azerbeidzjan (tweede), Slovenië (zesde) en Oostenrijk (twaalfde).

Vanaf volgend jaar kiest Pernsteiner fulltime voor de weg. “Dit is een grote stap in mijn carrière”, zegt de Oostenrijker. “Het is een jong team met een grote toekomst voor zich. Ik ben heel gemotiveerd voor mijn debuut in het tenue van Bahrain Merida. Ik denk dat ik als klimmer het team kan helpen in de bergen en etappekoersen.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2017 11:51
Hopen dat Schurter overstapt, die zou op hetzelfde niveau als een Evans moeten kunnen presteren.
20 augustus 2017 11:58
@pietertje2
Met alle respect voor Schurter, maar die is nu toch al 31/32 als ik me niet vergis. Evans was 24 toen hij de overstap maakte.
20 augustus 2017 12:51
Goede ploeg voor Mathieu? ;)
20 augustus 2017 20:11
Ik volg het mtben wel redelijk goed, maar deze jongen kende ik totaal niet. Rond plaats 160 op de UCI mtb ranking, vooral actief in het marathon werk. Is dan ook gehaald voor zijn prestaties op de weg. Totaal anders dan cink die wel een (sub)topper was in het mtb.
21 augustus 2017 09:19
Vooral hopen dat Schurter blijft bij het mountainbiken. Mooiere sport en nog een individuele sport. Op de weg heeft hij niet meer de vrijheid die hij nu heeft.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.