‘Bahrain Merida wil Cavendish als sprinter en McLaren als sponsor’
foto: LaPresse (archief)
maandag 17 september 2018 om 16:02

‘Bahrain Merida wil Cavendish als sprinter en McLaren als sponsor’

Bahrain Merida zet in op de komst van twee grote spelers. De formatie van onder meer Vincenzo Nibali aast op de diensten van Mark Cavendish, die een aflopend contract heeft bij Dimension Data. Met de komst van Cav hoopt Bahrain Merida ook autobedrijf McLaren als sponsor binnen te halen. Dat meldt Cyclingnews.

De eerste gesprekken tussen Bahrain Merida en Cavendish zijn al gevoerd, dat gerucht ging ook al rond. Dimension Data zou de sprinter eveneens een voorstel hebben gedaan, waarbij de Brit veertig procent van zijn huidige salaris in moet leveren. Een recent gesprek tussen de Zuid-Afrikaanse ploeg en Cavendish heeft de onderlinge relatie wel verbeterd, maar er is niets getekend.

De verhalen van een overstap naar Bahrain Merida komen niet uit de lucht vallen. McLaren heeft nauwe banden met de holding achter de Bahreinse formatie en Cavendish had in zijn tijd bij HTC-HighRoad een goede samenwerking met de autofabrikant. Volgens Cyclingnews wil Bahrain Merida met de komst van Cavendish voor 2019 McLaren over de streep trekken. Naar verluidt zal het bedrijf dan voor twee jaar instappen als sponsor. Ook de transfer van Bernhard Eisel zou tot de deal behoren.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
17 september 2018 16:07
Eens kijken of Cav dan zijn turbo terug vind.
17 september 2018 16:11
Vrees dat de beste tijden van Cav echt achter hem liggen, maar Bahrein kan met binnenhalen van de gewezen topsprinter ook waarschijnlijk een hoop geld binnenhalen en dan is het een win-win situatie voor die ploeg. Maar ik zie Cav niet de grote wedstrijden winnen, een nieuwe generatie aan topsprinters is opgestaan.
    17 september 2018 16:13
    Ik vond het aanbod van Dimension Data al zeer genereus.
    17 september 2018 17:47
    Dat dacht ik twee jaar geleden ook en toen domineerde hij de sprintetappes. De snelheid mist hij niet, de energie om in conditie te blijven misschien wel.
17 september 2018 17:03
Ik kijk al uit de de volgauto
17 september 2018 17:04
Welk belang heeft Mc Laren bij wielersponsoring? Ik denk niet dat er in de landen waar wielrennen populair is veel markt is voor hyperdure sportauto's. Dan kun je beter kamelenracen sponsoren.
    17 september 2018 22:30
    Ik mis hier inderdaad ook het belang van McLaren.
    18 september 2018 07:23
    Ach, zo zijn er wel meer bedrijven die er weinig belang bij hebben toch? Phonak Hearing Systems? Fassa Bortolo cementfabriek? Caviar de Riofrio (Katusha's partner)?

    Wielrennen sponsoren is relatief goedkoop voor elk groot bedrijf. Als de beleidsbepalers dan ook nog eens wielerfan zijn, dan is het 1+1 = 2. Kan zo'n man of vrouw lekker zijn hobby van dichtbij bekijken.
17 september 2018 17:09
Vreemde move van die Bahreinse ploeg. Zullen wel heel wat dinars mee gemoeid zijn. Had liever ingezet op een jonge sprintgast dan op Caveman wiens gloriedagen toch wel achter ons zijn.
17 september 2018 17:53
Als McLaren komt, zal ik niet verbaasd zijn als Bahrein volgend jaar op Specialized koerst. Die hebben samengewerkt met zowel Cav als McLaren, het blijft een vermoeden..
17 september 2018 20:12
Ach ze nemen vaker oudere renners bij Bahrein. Ik denk dat deze transfer wel doorgaat. Ik zie Cavendish niet snel meer schitteren maar hij is een kampioen. En soms schrijf je ze af en komen ze toch terug.

Bovendien zorgt de naam en de persoon Cavendish sowieso voor de nodige publiciteit. Ik ben zelf absoluut geen liefhebber van de man trouwens, maar ik snap dat hij voor bepaalde sponsors nog best publicitair interessant kan zijn.
17 september 2018 20:20
Cav en Eisel als wisselgeld voor de sponsor. Lijkt wel liefdadigheid van McLaren aan het adres van deze twee heren.
17 september 2018 22:26
Circus, niet doen joh.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.