Bahrain Merida wordt Bahrain McLaren in 2020

woensdag 4 december 2019 om 12:53
Bahrain Merida wordt Bahrain McLaren in 2020

foto: Cor Vos (archief)

Een week geleden werd bekend dat de Taiwanese fietsenfabrikant Merida niet langer meer zal fungeren als co-sponsor van WorldTour-ploeg Bahrain Merida. De formatie zal in 2020 door het leven gaan als Bahrain McLaren, zo blijkt uit een vandaag uitgegeven perscommuniqué.

Fietsenfabrikant Merida was sinds 2017 de belangrijkste partner van WorldTour-formatie Bahrain-Merida, maar die eer is nu voorbehouden aan McLaren. Merida zal nog wel als leverancier verbonden blijven aan het team van Mikel Landa en Wout Poels. McLaren stapte eind vorig jaar dan weer in de wielerploeg. Met het toevoegen van het autobedrijf wil het team nog meer concurreren met Team Ineos.

John Allert en Milan Erzen, die samen de directie vormen bij Bahrain Merida, zijn maar wat blij met McLaren als nieuwe co-sponsor. “Dit betekent een nieuwe fase in de geschiedenis van het team”, aldus Erzen. “We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt met Merida en we zijn ontzettend blij dat we de krachten nu kunnen bundelen. We zijn als Team Bahrain McLaren in staat om met de beste ploegen te concurreren.”

Team Bahrain Merida zal met 28 renners aan het nieuwe seizoen beginnen. De ploeg moest onlangs afscheid nemen van boegbeeld Vincenzo Nibali, maar slaagde er wel in om de eerder genoemde Landa, Poels, Mark Cavendish, Pello Bilbao en Kevin Inkelaar aan te trekken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.