Bahrain Merida zet verdachte Slovenen op non-actief
foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2019 om 15:13

Bahrain Merida zet verdachte Slovenen op non-actief

Kristijan Koren en Borut Božič zitten in nauwe schoentjes. Vandaag liet de UCI weten dat beide Slovenen betrokken zijn bij Operation Aderlass, een dopingzaak rondom de omstreden Duitse arts Mark Schmidt. Inmiddels zijn beide renners op non-actief gezet door hun werkgever Bahrain Merida.

De 32-jarige Koren was namens de WorldTour-ploeg actief in de Giro d’Italia, maar de renner is inmiddels uit koers gehaald door Bahrain Merida. De zes jaar oudere Božič zette vorig seizoen een punt achter zijn carrière, maar maakt tegenwoordig onderdeel uit van de technische staf.

De UCI benadrukt dat Božič en Koren in 2012 en 2013 klant zouden zijn geweest van Schmidt, toen beide renners nog uitkwamen voor respectievelijk Astana en Liquigas-Cannondale. Bahrain Merida benadrukt een strikt antidopingbeleid te voeren. De ploeg zal geen verdere uitspraken doen tot de zaak definitief is afgehandeld.

Operation Aderlass gaat over de activiteiten van de Duitse arts Schmidt, die een verleden heeft als ploegarts bij Gerolsteiner. Hij wordt beschuldigd van het toedienen van bloeddoping. Naast wielrenners zijn er ook onder meer langlaufers betrokken. Eerder deze week bekende oud-renner Danilo Hondo nog klant te zijn geweest bij Schmidt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.