Bakelants hoopt er in de Ruta del Sol weer bij te zijn
woensdag 26 januari 2011 om 16:54

Bakelants hoopt er in de Ruta del Sol weer bij te zijn

Na zijn val in de Ronde van Lombardije wist Jan Bakelants dat er een lange tijd van herstel aan zat te komen. De jonge Belg is echter bijzonder snel hersteld van de breuken in zijn knieschijf, zijn elleboog en linkerpols. Nu ziet hij zichzelf in de Ruta del Sol al een rentree maken.

“Maart, dat zeiden de dokters tegen me toen mijn comeback ter sprake kwam. Maar in december kon ik al opnieuw fietsen”, vertelt de 24-jarige Vlaming in La Dernière Heure. “Ik maakte toen de eerste stage van Omega Pharma-Lotto mee. Eerst kon ik niet volgen, maar tijdens de tweede wel.”

Op 20 februari gaat de Vuelta a Andalucia van start, een datum die Bakelants voor zichzelf heeft gesteld als het punt waarop hij weer op normaal niveau wil zijn. “Opnieuw beginnen in de Ruta del Sol lijkt me ideaal. In de Ronde van Catalonië (21 maart, red.) wil ik dan weer top zijn. Ik wil wat bewijzen in 2011 en tonen dat ik nog renner ben. Mij zul je niet horen zeggen dat ik nog veel tijd heb.”

Toch zal hij de Tour dit jaar nog aan zich voorbij laten gaan. “Maar de Giro en de Vuelta wil ik, net zoals vorig jaar, wel opnieuw rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.